Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Βασιλική Κατριβάνου και Σταύρο Κοντονή, καθώς και μέλη του Τμήματος Δικαιωμάτων, επισκέφθηκαν σήμερα τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τους γιατρούς του νοσηλευόμενου για την κατάσταση της υγείας του Σακκά ο οποίος διανύει πλέον την 26η μέρα απεργίας πείνας.
Σύμφωνα με όσα τους είπαν οι θεράποντες γιατροί, επεσήμαναν ότι κάθε μέρα που περνά μεγιστοποιείται ο κίνδυνος για βλάβες σε ζωτικά όργανα και ανά πάσα στιγμή πλέον μπορεί να προκληθεί ανακοπή καρδιάς, πιθανότητα που υπάρχει για κάθε απεργό πείνας μετά τη δέκατη μέρα απεργίας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ακόμα και αν ο Κ. Σακκάς σταματήσει άμεσα την απεργία πείνας, η επάνοδος της υγείας του σε φυσιολογικά επίπεδα θα ήταν υπόθεση μηνών ή και χρόνων.
«Στην περίπτωση του Κώστα Σακκά, η προβλεπόμενη ως ανώτατη προσωρινή κράτηση από το ίδιο το Σύνταγμα παραβιάζεται απροκάλυπτα. Είναι εξωφρενικό να προσαρμόζεται το δίκαιο στις εκάστοτε πολιτικές σκοπιμότητες των κρατούντων, είναι αδιανόητο να ορίζονται διαφορετικά μέτρα και σταθμά, ανάλογα με το φρόνημα του κατηγορούμενου. Πρόκειται για εκτροπή, η σοβαρότητα της οποίας ξεπερνά τον Σακκά και τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει» δήλωσε η κυρία Κατριβάνου.
«Αφορά τη στοιχειώδη λειτουργία ενός κράτους δικαίου και τη διασφάλιση του αισθήματος δικαίου το οποίο σήμερα ακυρώνεται χωρίς προσχήματα. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει συναίσθηση των ευθυνών της. Αντί γι’ αυτό, συγκαλύπτει μια άνευ προηγουμένου αυθαιρεσία, για λόγους ακροδεξιάς δημαγωγίας. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνει ο Κώστας Σακκάς για τη ζωή και την ελευθερία του. Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός αφορά την ίδια τη δημοκρατία» καταλήγει η δήλωση της κυρίας Κατριβάνου που προανήγγειλε πως το κόμμα της θα φέρει το ζήτημα της επιπλέον προφυλάκισης του Κ. Σακκά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.