Τις Σκουριές επισκέπτεται η βουλευτής του καναδικού Κοινοβουλίου, επικεφαλής του κόμματος των Πράσινων και μια από τις πλέον γνωστές περιβαλλοντολόγους της χώρας της Ελίζαμπεθ Μέι. Η βουλευτής βρίσκεται στην Ελλάδα, προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων.

Την Τετάρτη συμμετείχε σε εκδήλωση στην Ιερισσό παρουσία μελών των Οικολόγων Πράσινων από βαλκανικές χώρες και την Πέμπτη επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους της «Ελληνικός Χρυσός» και των εργαζομένων στα ορυχεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με μέλη της συνοδείας της, η εταιρεία ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει αρχικά και τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Γεωργαντζής, εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Επρόκειτο να γίνει η επίσκεψη της κ. Μέι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Σκουριές, αλλά επειδή συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές στο Χοντρό Δέντρο, με αφορμή την παρουσία της, η εταιρεία αποφάσισε ότι δεν θα γίνει ‘κομμάτι’ αυτής της επικοινωνιακής καμπάνιας από πλευράς των αντιδρώντων στη μεταλλευτική δραστηριότητα. Για τον λόγο αυτό και παρά την καλή διάθεση της εταιρείας, η επίσκεψη ακυρώθηκε.»

Στη συνέχεια, το όχημα στο οποίο επέβαινε η κ. Μέι επιχείρησε να προσεγγίσει το σημείο όπου θα γίνουν εργασίες εξόρυξης στις Σκουριές, ωστόσο καθ’ οδόν ακινητοποιήθηκε, καθώς εκείνη τη στιγμή μια μπουλντόζα πραγματοποιούσε εργασίες στο δρόμο.

Από την πλευρά των εργαζομένων στην εταιρεία επισημαίνεται ότι, καθώς ο δρόμος είναι υπό κατασκευή, οι τεχνικοί που είναι υπεύθυνοι για τις εργασίες έκριναν πως έπρεπε να κλείσει για μισή ώρα, όπως κι έγινε.

Τελικά, ύστερα από παρέμβαση της αστυνομίας, ο δρόμος άνοιξε και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.