Την παράσταση έκλεψε για μία ακόμη φορά η τέως υφυπουργός Υγείας κυρία Φωτεινή Σκοπούλη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου. Η κυρία Σκοπούλη άφησε να εννοηθεί ότι έγινε στόχος επειδή δεν εξυπηρέτησε διάφορα συμφέροντα και επανέλαβε ότι η συνεργασία στο υπουργείο Υγείας δεν ήταν και η καλύτερη.

«Για μένα αυτή η εμπειρία ήταν σημαντική αλλά και επώδυνη. Στόχος μου ήταν να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και εξορθολογισμός των δαπανών. Οι αλλαγές αυτές ήταν δύσκολο να επιβληθούν διότι έχουν να κάνουν με οικονομικά συμφέροντα» είπε η κυρία Σκοπούλη, και πρόσθεσε: «Στόχος μου δεν ήταν η επιβίωση των γιατρών, των φαρμακοποιών και των επιχειρήσεων και γι’ αυτό πιθανότατα έγινα κι εγώ στόχος».
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό πεπραγμένων τονίζοντας: «Η σημερινή εικόνα του ΕΟΠΥΥ δεν θυμίζει εκείνη που είδαμε όταν ήρθαμε». Ανακοίνωσε ότι «500.000 πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη θα παίρνουν δωρεάν τις ταινίες μέτρησης σακχάρου και ότι είναι έτοιμο το πρόγραμμα που θα παρέχει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε 50.000 άπορους και ανασφάλιστους».
Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας κ. Αντρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι «είναι εθνικό συμφέρον να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις έξω από τη συμβατική λογική και τα καθιερωμένα». Επίσης, δανείστηκε τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη «Αρετή με τις τέσσερις ορθές γωνίες» προκειμένου να εξηγήσει ποιο είναι για τον ίδιο το νόημα της πολιτικής ενός σύγχρονου τόπου.
Τέλος, ο νέος υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα συνεχίσει τη σκληρή προσπάθεια και ότι θα προσπαθήσει να έχει συνεχείς επαφές με τους προκατόχους του. «Εχουμε να συγκεράσουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή με το ύψιστο αγαθό της υγείας» πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα καθοριστούν οι αρμοδιότητες των υφυπουργών Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και κυρίας Ζέττας Μακρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, o κ. Μπέζας θα αναλάβει τις αρμοδιότητες που είχε ο κ. Σαλμάς, δηλαδή τον ΕΟΠΥΥ και το Φάρμακο, ενώ η κυρία Μακρή το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και τον ΟΚΑΝΑ (Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών).