Την απόφαση να ενισχύσει με 20 εκατομμύρια ευρώ τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ έλαβε η Περιφέρεια Αττικής. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη (20.6.2013) εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση της πίστωσης για το έργο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, φτάνοντας το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Σγουρός επανέφερε το ζήτημα του γηπέδου, αυτή τη φορά, ως περιφερειάρχης θέλοντας, όπως ανέφερε, να κρατήσει την υπόσχεση την οποία είχε δώσει παλαιότερα από τη θέση του νομάρχη Αθηνών ότι θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το έργο, όπως τόνισε, μπορεί να υλοποιηθεί με τη μορφή της σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και την αξιοποίησή του για αθλητικούς σκοπούς, ενώ είναι πιθανόν να χρειαστούν και πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Βέβαια, όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός , «θα προχωρήσουμε μόνο με εξασφαλισμένη την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο, και με πλήρη έλεγχο όλων των συμβάσεων που θα χρειαστούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Η Περιφέρεια αναμένει από τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας αλλά και από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ συγκεκριμένη πρόταση «με ώριμη μελέτη που να προσδιορίζει το κόστος, προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικότερες ενέργειες», υπό την αίρεση, όπως επεσήμανε ο κ. Σγουρός, η μελέτη και ο σχεδιασμός να μην αντιπαρατίθενται με χωροταξικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. «Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μας μνήμη και την κληρονομιά που μας έδωσαν οι απερχόμενες γενιές, και να την παραδώσουμε ακέραιη στους νεότερους από εμάς», υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε: «Μέσα στη μιζέρια των καιρών, δεν μπορούμε να αφήσουμε στο περιθώριο τον αθλητισμό, την προστασία της νεότητας και τα πρότυπα που πρέπει να καλλιεργήσουμε. Ο αθλητισμός δεν είναι είδος πολυτελείας. Είναι αναγκαιότητα».