Ποικίλες αντιδράσεις και συζητήσεις έχει προκαλέσει το ξαφνικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών κλήθηκαν από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να απαντήσουν το ερώτημα «μετά το μαύρο τι;».

«Χάος, πένθος» λέει η Άννα Συνοδινού. «Όταν το μαύρο κυριαρχεί, τότε γίνεται η μαυρίλα της κόλασης» προσθέτει ο Τίτος Πατρίκιος, ενώ η Ρένη Πιττακή αναρωτιέται: «Ποιοι είναι αυτοί που κατεβάζουν τον διακόπτη και παριστάνουν τους Μεγαλέξανδρους;».

«Το μαύρο μπορεί να είναι κι ένα πολύ ωραίο χρώμα, όταν συνδυάζεται με άλλα χρώματα. Όταν όμως αυτό κυριαρχεί τότε γίνεται η μαυρίλα της κόλασης. Και αυτή την αίσθηση είχα όταν είδα κατάμαυρες τις οθόνες της τηλεόρασης. Είναι αυτό το μαύρο που στην απόλυτή του έκφραση το απεχθάνομαι» δηλώνει στην ΕΡΤ ο ποιητήςΤίτος Πατρίκιος.

«Η ΕΡΤ ήταν ένα έντιμο, καθαρώς ελληνικό αξίωμα, κατόρθωμα, το οποίο επί γενεές ολόκληρες διέσωσε την αλήθεια των εθνικών πραγμάτων, τα οποία απαγορεύεται να τα θίγεις, να τα παραποιείς και να τα κοροϊδεύεις και να τα μεταδίδεις λανθασμένα στον κόσμο» λέει στην ΕΡΤ ηΆννα Συνοδινού.

«Μαύρο στο Θεατρικό Μουσείο, σε νεκροφάνεια το Θεατρικό Μουσείο. Μαύρο στο ΕΚΕΒΙ. Μια πολιτεία η οποία χρόνια επαίρεται για τον πολιτισμό μας, τον νέο ελληνικό πολιτισμό μας και λόγια και κατεβάζει, κλείνει τους φορείς. Ήταν η σειρά, φαίνεται, της ΕΡΤ» λέει ηΡένη Πιττακήκαι αναρωτιέται: «Ποιοι είναι αυτοί που κατεβάζουν τον διακόπτη και παριστάνουν τους Μεγαλέξανδρους;».

«Αυτό που διαισθάνθηκα πραγματικά, που μου δημιούργησε έναν τρόμο κι έναν φόβο ήταν όταν αντίκρισα ξαφνικά το μαύρο στα κανάλια της ΕΡΤ. Πέρασαν από το μυαλό μου παλιές εποχές, πέρασε ένας φόβος. Το μαύρο σημαίνει κάτι κακό, όπου μαύρο και κάτι κακό λέμε στη ζωή μας. Και οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το μαύρο είναι ουσιαστικά φορείς διαφόρων κακών» τονίζει οΔιαγόρας Χρονόπουλος.