Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.

Την κατάθεση πρότασης νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την άρση των συνεπειών της προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Παπούλια να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μη συνδέσει το όνομά του με μια πράξη κατάφωρα αντιδημοκρατική, που δεν έχει και καμία πολιτική νομιμοποίηση από τη στιγμή που οι δύο από τις τρεις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ) δηλώνουν ότι δεν τη στηρίζουν.

Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για την ακύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ και ζητά άμεση συζήτηση στη Βουλή.

Η ΚΟ του κόμματος κατέθεσε τέσσερις πανομοιότυπες τροπολογίες σε όλα τα νομοσχέδια που εκκρεμούν στη Βουλή (Κτηματολόγιο, Ντυνάν, Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών, ΕΛΤΕ) προτείνοντας την άρση των συνεπειών της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένουν.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ζητεί με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη τη διενέργεια άμεσης συζήτησης στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, με την «προκλητική και αντιλαϊκή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οδηγούνται σε κλείσιμο δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, με πρώτη στη σειρά την ΕΡΤ και χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο».

Το μεσημέρι συνεδριάζουν τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στις εξελίξεις.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και κοινή πρόταση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ θα καταθέσουν κοινή πρόταση νόμου που ανατρέπει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.

Οι πρόεδροι του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι έχουν εκφράσει την ριζική τους διαφωνία με το «λουκέτο» στην δημόσια τηλεόραση, θα συναντηθούν εντός της ημέρας με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη έγινε στις 10:30 και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα γίνει στις 14:00.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντάται στις 12 το μεσημέρι για το θέμα της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μη συνδέσει το όνομά του με μια πράξη κατάφωρα αντιδημοκρατική, που δεν έχει και καμία πολιτική νομιμοποίηση από τη στιγμή που οι δύο από τις τρεις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) δηλώνουν ότι δεν τη στηρίζουν.