Κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη, 13 Ιουνίου αποφάσισαν η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μετά τις αποφάσεις για αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ.

«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους και να διαμαρτυρηθούμε εναντίον των απαράδεκτων μέτρων στο δημόσιο» ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.

Αξιωματούχος της ΓΣΕΕ που επικαλείται το Reuters είχε αναφέρει πως η Συνομοσπονδία θα συμμετάσχει στην απεργία.

Η προκήρυξη πανεργατικής απεργίας για το λουκέτο στην ΕΡΤ τέθηκε και στη συνάντηση των προεδρείων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την καταδίκη της στην «πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης» που «βάζει «λουκέτο» στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων».

Οπως επισημαν ε: «Η κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του ευρύτερου και στενού δημοσίου τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην τρόικα».

Επιπλέον, η ΑΔΕΔΥ απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου να δώσουν δυναμικό «παρών» σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.