Βανδαλισμοί γραφείων αριστερών οργανώσεων σημειώνονται το τελευταίο διάστημα από ομάδα ακροδεξιών, που δεν διστάζει να αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις. Τέτοιου είδους ενέργειες σημειώθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας σε Εξάρχεια και Βύρωνα.

Οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν στα γραφεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος στα Εξάρχεια και της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα. Οι άγνωστοι ζωγράφισαν με σπρέι στους εξωτερικούς τοίχους, τα τζάμια και τις πινακίδες φασιστικά σύμβολα (κέλτικους σταυρούς) και έγραψαν υβριστικά συνθήματα.

Ειδικά, για την επίθεση στα γραφεία του ΝΑΡ οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ) αναλαμβάνουν ουσιαστικά την ευθύνη, έχοντας αναρτήσει στη σελίδα τους στο Διαδίκτυο φωτογραφίες από την βανδαλισμένη είσοδο των γραφείων στα Εξάρχεια. Παρόμοιες φωτογραφίες υπάρχουν και από άλλες ανάλογες επιθέσεις.

Οι ΑΜΕ κάνουν λόγο για εκδίκηση για την καταδίκη του Περίανδρου και εξαπολύουν απειλές κατά Αριστερών.

Από την πλευρά της η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα σημειώνει ότι «πρόκειται για οργάνωση που δεν έχει εμφανιστεί στο φως της ημέρας στην περιοχή μας» και επισημαίνει: «Οι φασιστικές ομάδες που δρουν με κάλυψη και στενή διασύνδεση με μηχανισμούς μέσα στην αστυνομία, με αυτή την ενασχόληση και τις απειλές προσπαθούν να αποκτήσουν κάποια δημοσιότητα για να δηλώνουν την ύπαρξή τους και πιθανά φαντάζονται ότι μπορούν να μας φοβίσουν. Δεν μας φοβίζουν και δε μας τρομοκρατούν τέτοιου είδους ενέργειες. Η Αριστερή Παρέμβαση θα συνεχίσει τη δράση της στηρίζοντας τους δίκαιους αγώνες των κατοίκων».

Επιπλέον, η Αριστερή Παρέμβαση σημειώνει: «Η ομάδα αυτή αποτελεί άλλη μια εθνικιστική – νεοναζιστική οργάνωση. Είναι αυτή που στηρίζει τον Ανδρουτσόπουλο, γνωστό ως Περίανδρο, που είχε καταδικαστεί το 2010 από τον Άρειο Πάγο σε φυλάκιση για την δολοφονική επίθεση, ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής εναντίον του μέλους του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ, φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, προκαλώντας του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων των χώρων της εκπαίδευσης το 1998».