Με τιμές έγινε δεκτός στη Βέροια ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, παρουσία των πολιτικών, εκκλησιαστικών, στρατιωτικών τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

«Ο Θεός να στηρίξει τον ελληνικό λαό σε αυτή τη χαλεπή εποχή, να στηρίζει και το λαό της Ρωσίας και όλους των λαούς που πιστεύουν στο μήνυμά του»
τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας, στον χαιρετισμό του, προσθέτοντας ότι παρά την κρίση «δεν πρέπει να φροντίζουμε μόνο για τα υλικά, αλλά και για τα πνευματικά αγαθά, για τη σωτηρία της ψυχής μας».

Από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, ο Πατριάρχης Μόσχας εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην ιστορική πόλη της Βέροιας, συνεχάρη την τοπική μητρόπολη για τα «Παύλεια», που διοργανώνονται προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου και τόνισε τις καλές σχέσεις που συνδέουν την πόλη με την ρωσική εκκλησία και τον ρωσικό λαό.

Ο Πατριάρχης Μόσχας έκανε τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Αποστόλου των Εθνών, στο χώρο του Βήματος του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος είναι δωρεά της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών.

Τον Πατριάρχη προσφώνησαν κατά την άφιξή του, ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων και η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Στη συνεχεία, ο κ. Κύριλλος μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, και στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά και έγινε δεκτός με σεβασμό από τους παρευρισκόμενους, υπό τους ήχους των δώδεκα νέων καμπανών που μεταφέρθηκαν χθες από τη Ρωσία και κοσμούν το προαύλιό του.