Εκδικάζεται την Παρασκευή, στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιστράτευση των καθηγητών.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει καλέσει τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:30 πμ την Παρασκευή έξω από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη έκαναν λόγο για «κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της κυβέρνησης».
Όπως υποστήριξαν οι καθηγητές και οι νομικοί εκπρόσωποί τους, «δεν συνέτρεχε κανένας λόγος δημοσίου συμφέροντος για την επιστράτευση του κλάδου, αλλά η κυβέρνηση ήθελε απλά να περάσει ένα μήνυμα».

«Εάν η απεργία της ΟΛΜΕ απειλούσε την ψυχική υγεία των παιδιών, τότε τι να πούμε για τα… εξτρεμιστικά, δύσκολα, θέματα, των εφετινών εξετάσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Νίκος Παπαχρήστου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μάλιστα, αναρωτήθηκε ακόμη εάν στόχος είναι η απαξίωση του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων. Μίλησε για «αδιανόητη απουσία διαλόγου από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τους καθηγητές για το περιεχόμενο του τελικού προεδρικού διατάγματος για τις αποσπάσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών».
Η ΟΛΜΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην νομοθετήσει τίποτα μέσα στο καλοκαίρι και ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τετάρτη, 12 του μήνα έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαχρήστου, εξέφρασε την ανησυχία του προεδρείου της ΟΛΜΕ για πιθανές απολύσεις καθηγητών την ερχόμενη σχολική χρονιά, ιδίως στους τομείς της φυσικής αγωγής και πληροφορικής.
Κατέληξε προειδοποιώντας ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι εκρηκτική η κατάσταση στα σχολεία και από την άποψη των κενών σε καθηγητές, αλλά και από την άποψη της υλικοτεχνικής υποδομής (ελλείψεις σε αναλώσιμα, πετρέλαιο κλπ).