από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 

Στο Αρσάκειο το α΄βραβείο του διαγωνισμού «Ennovation Junior 2013»

Στους μαθητές Νικόλαο Τσιλίκα και Κωνσταντίνο Παργινό της Β΄τάξης
Στο Αρσάκειο το α΄βραβείο του διαγωνισμού «Ennovation Junior 2013»
Ως επίδοξοι επιχειρηματίες, οι μαθητές Νικόλαος Τσιλίκας και Κωνσταντίνος Παργινός της Β΄τάξης απέσπασαν το 1ο Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οι μαθητές του Β΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, οι οποίοι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα της «Επιχειρηματικότητας»,  προβάλλοντας την επιχειρηματική τους σκέψη, αναδείχτηκαν στις υψηλότερες θέσεις σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

Ως επίδοξοι επιχειρηματίες, οι μαθητές Νικόλαος Τσιλίκας και Κωνσταντίνος Παργινός της Β΄τάξης απέσπασαν το 1ο Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (Ennovation Junior 2013) που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού  ENNOVATION (www.ennovation.gr), και κέρδισαν υποτροφία  για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (YES-Youth Entrepreneurship Summer School, www.yes.aueb.gr) το οποίο θα διεξαχθεί από 28/6/2013-12/7/2013.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 10ου Φοιτητικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Ευ επιχειρείν και αειφορία στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον».

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRYN)  του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Β. Ελλάδα), το University of Nicosia της Κύπρου και πάνω από δέκα Πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα.
Στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ. και να εκπαιδευτούν οι μαθητές στη δόμηση του επιχειρηματικού σχεδίου και στην πιθανή υλοποίηση της ψηφιακής υπηρεσίας, κλπ.

Φέτος, οι μαθητές κλήθηκαν να προτείνουν μία καινοτόμα ιδέα που αφορά στην επιχειρηματική αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών για νέες υπηρεσίες, που αφορούν την ελληνική και διεθνή αγορά, παρουσιάζοντας όχι απλώς τα χαρακτηριστικά της ιδέας, αλλά το επιχειρηματικό σχέδιο και τον τρόπο υλοποίησης και εξέλιξής του σε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Υπεύθυνη του Προγράμματος της «Επιχειρηματικότητας» στο Β΄Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού είναι η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Νομικών Επιστημών.

Η πρόταση των μαθητών Νικολάου Τσιλίκα και Κωνσταντίνου  Παργινού αφορούσε στη δημιουργία μίας μεσαίας επιχείρησης με την επωνυμία «e-κανότητες», η οποία αποσκοπούσε στην παραγωγή και προώθηση δύο εξαρτημάτων με έξυπνους αισθητήρες για άτομα με ειδικές ικανότητες. Συγκεκριμένα, το πρώτο προϊόν, το οποίο στηρίζεται στην τεχνολογία κυμάτων, διευκολύνει το βάδισμα των τυφλών ατόμων. Το δεύτερο εξάρτημα πρόκειται για έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή της νοηματικής γλώσσας, το οποίο διευκολύνει την επικοινωνία των κωφών.
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσερρις νικητές μοιράστηκαν το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 
Ιδέες υπάρχουν και κερδίζουν βραβεία 
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Μπραβο | 06/06/2013 14:16
  ...στα παιδια και στο σχολειο !!!!!!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση41
   
-