Οι μαθητές του Β΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, οι οποίοι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα της «Επιχειρηματικότητας», προβάλλοντας την επιχειρηματική τους σκέψη, αναδείχτηκαν στις υψηλότερες θέσεις σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.
Ως επίδοξοι επιχειρηματίες, οι μαθητές Νικόλαος Τσιλίκας και Κωνσταντίνος Παργινός της Β΄τάξης απέσπασαν το 1ο Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (Ennovation Junior 2013) που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού ENNOVATION (www.ennovation.gr), και κέρδισαν υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (YES-Youth Entrepreneurship Summer School, www.yes.aueb.gr) το οποίο θα διεξαχθεί από 28/6/2013-12/7/2013.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 10ου Φοιτητικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Ευ επιχειρείν και αειφορία στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον».
Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRYN) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Β. Ελλάδα), το University of Nicosia της Κύπρου και πάνω από δέκα Πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα.
Στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ. και να εκπαιδευτούν οι μαθητές στη δόμηση του επιχειρηματικού σχεδίου και στην πιθανή υλοποίηση της ψηφιακής υπηρεσίας, κλπ.
Φέτος, οι μαθητές κλήθηκαν να προτείνουν μία καινοτόμα ιδέα που αφορά στην επιχειρηματική αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών για νέες υπηρεσίες, που αφορούν την ελληνική και διεθνή αγορά, παρουσιάζοντας όχι απλώς τα χαρακτηριστικά της ιδέας, αλλά το επιχειρηματικό σχέδιο και τον τρόπο υλοποίησης και εξέλιξής του σε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Υπεύθυνη του Προγράμματος της «Επιχειρηματικότητας» στο Β΄Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού είναι η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Νομικών Επιστημών.
Η πρόταση των μαθητών Νικολάου Τσιλίκα και Κωνσταντίνου Παργινού αφορούσε στη δημιουργία μίας μεσαίας επιχείρησης με την επωνυμία «e-κανότητες», η οποία αποσκοπούσε στην παραγωγή και προώθηση δύο εξαρτημάτων με έξυπνους αισθητήρες για άτομα με ειδικές ικανότητες. Συγκεκριμένα, το πρώτο προϊόν, το οποίο στηρίζεται στην τεχνολογία κυμάτων, διευκολύνει το βάδισμα των τυφλών ατόμων. Το δεύτερο εξάρτημα πρόκειται για έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή της νοηματικής γλώσσας, το οποίο διευκολύνει την επικοινωνία των κωφών.