Έρευνα στην Εθνική Τράπεζα προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμοί του 1998 αναμένεται να διατάξει το δικαστήριο ύστερα από την κατάθεση του μάρτυρα Γρηγόρη Μούργελα και το… μυστήριο για το ποιος έβαλε τελικά τα λεφτά για την αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους από την Bluebell – την οποία εκπροσωπούσε ο Νικόλαος Ζήγρας.

Δεν ξέρω τι θα βρείτε, αλλά εγώ δεν θυμάμαι να έχω βάλει λεφτά στον λογαριασμό του κ. Μούργελα, παρενέβη ο Ν. Ζήγρας. Ο κ. Μούργελας, πληρεξούσιος δικηγόρος κατά την αγορά του ακινήτου, τόνισε ότι δεν θυμάται το όνομα του καταθέτη, χαρακτήρισε ωστόσο διαφανή την τραπεζική διαδικασία. Είναι πεντακάθαρο, δεν υπάρχει τίποτε που να οδηγεί σε υποψία, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, υπήρξε δραχμοποίηση συναλλάγματος, εκδόθηκαν επιταγές που αντιστοιχούσαν στην αντικειμενική αξία (98 εκατ. δρχ. τότε). Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Ζήγρας του εμφανίστηκε ως επιχειρηματίας, κάτοικος του εξωτερικού, με γερμανικό διαβατήριο. Τον είχα γνωρίσει ως ξάδελφο του Τσοχατζόπουλου, ήταν μια τυχαία απλή γνωριμία, είπε.
Νωρίτερα είχε δεχθεί ότι μιλούσε ατύπως, συμβουλευτικά, με τον πρώην υπουργό διατηρώντας κοινωνική και πολιτική φιλία μαζί του.
Τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας ήταν πάντως σε πλήρη διάσταση με τους ισχυρισμούς Ζήγρα, ο οποίος παρενέβη για να του «θυμίσει» πόσο συχνή ήταν η επικοινωνία του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο αλλά και την πρόταση Μούργελα για δημιουργία οff shore ως προς τη Δεινοκράτους – κάτι το οποίο ο μάρτυρας διέψευσε.
«Πως με γνωρίζατε; Ερχόσασταν τακτικά. Πολύ τακτικά στο γραφείο για να παράγετε πολιτική με τον κ. Τσοχατζόπουλο», του απευθύνθηκε ο Ν. Ζήγρας. «Ερχόταν και στο δικό σας το γραφείο με τους αστυνομικούς του».
«Πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει;» του απάντησε ο μάρτυρας.
Και ο Ν. Ζήγρας συνέχισε: «Παρουσία του Μούργελα, ο Τσοχατζόπουλος είπε ότι θα αγοράσουμε ένα ακίνητο. Ο Τσοχατζόπουλος γνώριζε το τίμημα. Να μας πει πως μπήκαν τα λεφτά».
Το δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη.