Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ το σπίτι ενός άνεργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ!

Ο άνεργος μεταλλεργάτης, πατέρας δύο παιδιών, δεν έχει κατορθώσει να πληρώσει στην ΕΥΔΑΠ τους λογαριασμούς από το 2012. Η εταιρεία του έκοψε αρχικά την παροχή του νερού, αφαιρώντας το ρολόι. Στη συνέχεια, όμως, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη», που δημοσιοποίησε την υπόθεση, έβαλε δικηγόρο, ερεύνησε την ακίνητη περιουσία του στα υποθηκοφυλακεία και εντόπισε ότι διαθέτει ένα σπίτι. Έτσι στις 29 Μαΐου ξεκίνησε η διαδικασία της κατάσχεσης.
Την Πέμπτη έγινε μία πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία, ωστόσο η διευθύντρια του καταστήματος δήλωσε «αδυναμία».
Σήμερα, Παρασκευή, νέα παράσταση διαμαρτυρίας – αυτή τη φορά υπέρ ενός απλήρωτου ναυτικού – έγινε στο ίδιο κατάστημα από τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο Στέφενσων», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, καθώς και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών.
Η ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην διακοπή και της δικής του παροχής, αφαιρώντας το «ρολόι» της από το σπίτι του, εξαιτίας των απλήρωτων λογαριασμών, που αδυνατούσε να εξοφλήσει όντας άνεργος επί επτάμηνο.
Όπως καταγγέλουν τα ναυτεργατικά σωματεία «οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ αφαίρεσαν απροειδοποίητα τον μετρητή νερού από το σπίτι του ναυτεργάτη Δημήτρη Ζουρούδη, με ειδικότητα Μάγειρα, ναυτολογημένος 7 μήνες στο πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας HELLENIC SEAWAYS, και απλήρωτος για 7 μήνες, όπως και το 70% των ναυτεργατών στην επιβατηγό ναυτιλία. Ο συνάδελφος ναυτεργάτης συγκατοικεί με την διαζευγμένη άνεργη αδελφή του, που έχει και δύο ανήλικα παιδιά».
Οι ναυτεργάτες, στην ανακοίνωσή τους, σημειώνουν, πάντως, ότι μετά από αυτά η ΕΥΔΑΠ δεσμεύτηκε να γίνει σήμερα, Παρασκευή, η επανασύνδεση του μετρητή νερού στο σπίτι του συναδέλφου τους.