από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
 
 

Τα βήματα για τη διαθεσιμότητα χιλιάδων υπαλλήλων στο Δημόσιο

Από την αξιολόγηση δομών ως το προσοντολόγιο και τη μοριοδότηση
Τα βήματα για τη διαθεσιμότητα χιλιάδων υπαλλήλων στο Δημόσιο
Εργαζόμενοι στο δημαρχείο του Αιγάλεω (φωτογραφία αρχείου) απέχουν από τα καθήκοντά προκειμένου να μην αποσταλούν καταστάσεις με τη σύνθεση του προσωπικού (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τον προγραμματισμό του για τις απολύσεις, αναγκαστικές αποχωρήσεις, κινητικότητα υπαλλήλων -διαθεσιμότητα, μετατάξεις- ξεδιπλώνει στις συσκέψεις του το κυβερνητικό επιτελείο. Εν όψει και της επίσκεψης στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στις αρχές Ιουνίου η κυβέρνηση δίνει έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές -συρρίκνωση δομών και μείωση προσωπικού- για τη δημόσια διοίκηση, γνωρίζοντας ότι το κλιμάκιο των δανειστών θα αξιολογήσει και αυτόν τον τομέα για το αν τηρούνται όσα συμφωνήθηκαν.

Το σχέδιο με τα κριτήρια και τις ρυθμίσεις των διαδικασιών μετάταξης και μεταφοράς προσωπικού του δημόσιου τομέα στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας των υπαλλήλων θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης. Το πρόγραμμα κινητικότητας, στη βάση των μνημονιακών δεσμεύσεων και των συμφωνιών κυβέρνησης - τρόικας, αφορά 25.000 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως τον Δεκέμβριο του 2013, εκ των οποίων οι 12.500 μέσα στο καλοκαίρι.

Ουσιαστικά θα περιγράφεται η μεθοδολογία και τα θεσμικά βήματα που θα ακολουθηθούν για να γίνουν μετατάξεις προσωπικού - είτε πλεονάζοντος λόγω των αλλαγών στα νέα οργανογράμματα υπουργείων, υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και εποπτευόμενων φορέων τους, είτε και στη βάση αξιολόγησης προσόντων.

Θα υπάρχει αναλυτική διατύπωση για όλες τις διαδικασίες και τις υποχρεώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να υπάρχει ενημέρωση του προσωπικού. Τα θεσμικά βήματα ακολουθούν τη διαδρομή που έχει ξεκινήσει με την αξιολόγηση δομών των υπηρεσιών και φορέων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, περιλαμβανομένων ΟΤΑ, και θα εστιάζει στα περιγράμματα θέσεων, περιγραφή καθηκόντων (job description), προσοντολόγιο αλλά και στους κανόνες του μηχανισμού μοριοδοτήσεων με βάση τα προσόντα για τις μετατάξεις.

Μετατάξεις και κενά λόγω συνταξιοδότησης

Η ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα οδηγήσει χιλιάδες υπάλληλους στην ουρά για να καλύψουν κενά σε τομείς της δημόσιας διοίκησης, λαμβάνοντας ως τη στιγμή της τοποθέτησής τους σε νέα θέση το 75% του μισθού. Πάντως, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, εάν μια μετάταξη δεν γίνει ή δεν καταστεί δυνατόν να βρεθούν νέες θέσεις προς κάλυψη μέσα σε 12 μήνες, οι υπάλληλοι μπορούν να βρεθούν εκτός Δημοσίου.

Πάντως, στελέχη από ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρούν να πείσουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις μετατάξεις, μια και υπάρχουν πολλά κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων. Επιμένουν ότι θα υπάρχουν θέσεις προς κάλυψη μέσω των μετατάξεων, δεδομένου ότι υπήρξαν πολλές συνταξιοδοτήσεις τα προηγούμενα χρόνια - από το 2010 ως το 2012 έχουν αποχωρήσει 128.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο ενώ άλλοι 30.000 προβλέπεται να συνταξιοδοτηθούν το 2013.

Η «δεξαμενή» των υποψηφίων και τα χρονοδιαγράμματα

Οι προς ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα προκύψουν από τα υπουργεία, από οργανισμούς που θα συγχωνευθούν και από τα νέα οργανογράμματα στους ΟΤΑ.

Το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα θα έχει δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα επί διαδικασιών και θα δοθεί στη δημοσιότητα είτε με τη μορφή υπουργικής απόφασης και διευκρινιστικών εγκυκλίων είτε με στοιχεία του ενταγμένα στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 17 Μαΐου έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου σχετικά με τη δημόσια διοίκηση ενώ αυτές τις ημέρες γίνεται η τελική επεξεργασία του -αλλαγές, τροποποιήσεις, ακόμα και αφαίρεση άρθρων- και ετοιμάζεται η αιτιολογική έκθεση.

Διχάζει το άρθρο με τις υπερεξουσίες υπουργού

«Αγκάθι» αποτελεί μεταξύ άλλων το άρθρο 4 με το οποίο εξουσιοδοτείται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης (μαζί με καθ' ύλην αρμοδίους υπουργούς) να φέρει μέσω Προεδρικού Διατάγματος αλλαγές στους φορείς του στενού και ευρύτερου τομέα όσον αφορά τη σύστασή τους (μετατροπή νομικού καθεστώτος) και την οργάνωσή τους.

Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου μπορεί να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να αναμορφώνονται, ενώ δίνεται η δυνατότητα να αλλάζει κάθε νομοθετική ή κανονιστική διάταξη σχετική με τη σύσταση, την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές τους με ΠΔ που εκδίδεται με πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του υπουργού Οικονομικών και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού. Η ανησυχία είναι διάχυτη στους εργαζομένους ενώ πολλές είναι οι αντιδράσεις από συνδικαλιστές, στελέχη της διοίκησης αλλά και των ΟΤΑ που βλέπουν να «κλειδώνουν» μέσω των θεσμικών παρεμβάσεων τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα για 4.000 απολύσεις ως τον Δεκέμβριο του 2013 και 11.000 το 2014, χρονιά που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μεγάλο κύμα εξόδου θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό υπαλλήλων στους ΟΤΑ μέσω καταργήσεων νομικών προσώπων των δήμων.

Πάντως, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίζεται να επανεξετάζει το περιεχόμενο του άρθρου 4 για τα νομικά πρόσωπα στο νομοσχέδιο περί δημόσιας διοίκησης, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστεί τροποποιήσεις ή ακόμα και να αφαιρεθεί.

Καμίνης: Να φύγουν όσοι δεν μπορούν για να έρθουν άλλοι

Στο θέμα της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα (27.5.2013). Μάλιστα εμφανίστηκε υπέρμαχος της ποιοτικής αναβάθμισης του προσωπικού και της αποχώρησης όσων εξ αντικειμένου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, όπως μεγάλης ηλικίας υπάλληλοι σε υπηρεσίες αιχμής.

Ο κ. Καμίνης τόνισε: «Αυτό που απαιτείται σε ό,τι αφορά το προσωπικό του δήμου είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Έχω πει κατ' επανάληψη ότι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως το πράσινο και η καθαριότητα, υπηρετούν εργαζόμενοι μεγάλης ηλικίας που εξ αντικειμένου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Έδωσα στη δημοσιότητα στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων στον Δήμο Αθηναίων. Απαιτείται ένας εξορθολογισμός στον τομέα των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων. Εάν πρόκειται να απομακρυνθεί αριθμός υπαλλήλων για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες, θα πρέπει να υπάρξει παράλληλα αντικατάστασή του με τον ίδιο αριθμό προσλήψεων. Και φυσικά αυτό που ενδιαφέρει είναι οι δεξιότητες του προσωπικού».


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης τα προσόντα υπαλλήλων σε υπουργεία, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ 
Οι δήμοι πέρασαν σε πρωτογενές πλεόνασμα 
Νέα εμπλοκή με τη διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων 
 
 
σχόλια (20)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΩΝ. | 18/08/2013 21:43
  Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό τ
  ETROS
  απάντηση10
   
   
  ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ (MOBBING) ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ (BULLYING). | 06/07/2013 10:15
  Σε ΑΕΙ της Αθήνας, που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και ως εκ τούτου και με παράνομες προσλήψεις και άλλες, δήθεν νομιμοφανείς. Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες. Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους. Μετά από προσωπική οδυνηρή εμπειρία μου, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία περίπου 3 έτη, ως υπάλληλος, σε ΑΕΙ, έχω υποστεί και υφίσταμαι μια συνεχή και διαρκή ηθική παρενόχληση (mobbing) και έναν επαναλαμβανόμενο εκφοβισμό και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), σας εκθέτω τις απόψεις μου για τα εξής: Επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από την ηθική παρενόχληση (mobbing)
  ΒΑΣΙΛΗΣ
  απάντηση20
   
   
  ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ (MOBBING) ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ (BULLYING). | 30/06/2013 16:36
  Σε ΑΕΙ, που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και ως εκ τούτου και με παράνομες προσλήψεις και άλλες, δήθεν νομιμοφανείς. Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες. Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους. Μετά από προσωπική οδυνηρή εμπειρία μου, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία περίπου 3 έτη, ως υπάλληλος, σε ΑΕΙ, έχω υποστεί και υφίσταμαι μια συνεχή και διαρκή ηθική παρενόχληση (mobbing) και έναν επαναλαμβανόμενο εκφοβισμό και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), σας εκθέτω τις απόψεις μου για τα εξής: Επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από την ηθική παρενόχληση (mobbing)
  ΑΝΤΩΝΗΣ
  απάντηση30
   
   
  Αποφεύγουν να απολύσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες. | 17/06/2013 22:31
  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους; Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση! Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκ
  Γρηγόρης
  απάντηση60
   
   
  Να φύγουν οι δήμαρχοι που δεν μπορούν | 29/05/2013 12:12
  Να φύγουν οι υπεράριθμοι - κακοί - ανίκανοι - κομματόσκυλα κ.α. δημόσιοι υπάλληλοι. Οι πολίτες όμως να εκδιώξουν τους Δημοτικούς Άρχοντες που το ιστορικό κέντρο της πόλη τους δεν είναι προσβάσιμο σε πολίτες και τουρίστες, αλλά σε χρήστες ναρκωτικών, πόρνες, εγκληματίες, λαθρομετανάστες και κάθε καρυδιάς καρύδι.
  panos
  απάντηση86
   
   
  Με προσοχή οι αξιολογήσεις | 29/05/2013 11:58
  Να γίνουν με προσοχή και όχι με κομματικά κριτήρια οι αξιολογήσεις αυτών που θα φύγουν. Μετά σειρά έχουν να αξιολογηθούν οι γ. γραμματείς, οι διάφοροι σύμβουλοι που αμοίβονται εξωπραγματικά, κλπ
  Πάνος
  απάντηση100
   
   
  Δημόσια Διοίκηση | 29/05/2013 08:30
  έεεε όχι άλλο πιά..........αμάν με τους δημόσιους υπαλλήλους, λές και αυτοί φταίνε για όλα. ΈΕΕΕΕ όχι ρε φίλε. Σταματήστε επιτέλους να πετροβολάτε αυτήν την κοινωνική τάξη Βλέπετε αυτή είναι η πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης. Σήμερα οι Φαρμακοποιοί, αύριο οι Λιμενεργάτες, την επομένη οι Φορτηγατζήδες κλπ χωρίς να σκεφτόμαστε ότι το πρόβλημα είνα συλλογικό και μας δουλεύουν όλους, διότι την επομένη θα είμαστε εμείς. Καλά ....μπήκα με ρουσφέτι (πριν 30 χρόνια) τι το κακό έκανα? δουλειά ήθελα γιατί τώρα κάποιος να χαίρεται όταν θα με απολύσουν? φταίω εγώ άν δεν με διαχειρίζονται σωστά για να αποδώσω 100% στην δουλειά μου? Μήπως φταίνε οι κυβερνώντες που αποδυνάμωσαν τους Προϊσταμένους?
  chriss
  απάντηση1213
   
   
  ΔΕΚΑΘΛΗΤΗΣ | 29/05/2013 08:26
  Οι τεμπέληδες και οι μιζαδόροι πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο αλλά ο Καμίνης θέλει να δώσει τα σκουπίδια και το πράσινο σε ιδιώτες. Σιγά μην χρειάζεται σε αυτά τα πόστα κάποιος να είναι δεκαθλητής για να δουλέψει.
  Αθηναίος
  απάντηση37
   
   
  Σκοτώνουν τα άλογα, όταν γεράσουν! | 29/05/2013 08:02
  ........υπηρετούν εργαζόμενοι μεγάλης ηλικίας που εξ αντικειμένου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Σκοτώνουν τα άλογα, όταν γεράσουν!
  Δημήτρης
  απάντηση108
   
   
   
  Κρίση Ηθικών Αξιών | 28/05/2013 13:56
  Από τα περισσότερα σχόλια που αναφέρονται παρακάτω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας είναι η ΄΄Κρίση Ηθικών Αξιών΄΄. Χωρίς κόπο ο κάθε ένας που νοιώθει αδικημένος, καταφέρεται κατά ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, με χαρακτηρισμούς όπως επίορκοι κλπ. Ας σταθούμε μπροστά στον καθρέπτη όλοι οι πολίτες και ας κάνουνμε την αυτοκριτική μας απαντώντας στα ποιό απλά ερωτήματα: Τι έκανα εγώ όλα αυτά τα χρόνια; έχω φοροδιαφύγει; στήριξα το πελατειακό κράτος με την ψήφο μου και τη συμπεριφορά μου; Αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να αφήσουμε την κακομοιριά και την αλληλοφαγωμάρα πίσω μας, δεν έχουμε καμία τύχη ως κοινωνία.
  Δημόσιος υπάλληλος
  απάντηση427
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  26,6 ΧΡΟΝΙΑ | 28/05/2013 12:53
  Τόσα δηλαδή θα χρειαστούν για να ΦΥΓΟΥΝ οι 200.000 κηφήνες (πλεονάζον προσωπικό) που έβαλαν "από το παράθυρο" στο Δημόσιο και σήμερα -ελλείψει ομολόγων του Δημοσίου-πληρώνονται από την ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ κυρίως ΤΩΝ 2.500.000 ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΩΝ (φόρος 26% από το πρώτο ευρώ!!! όταν "μισθωτοί" και "συνταξιούχοι" πληρώνουν φόρο μετά τις 18.500 ευρώ!!!). Σημείωση: Οι παρακάτω ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕΣ πράξεις ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ: (4.000 απολύσεις το 2013 11.000 απολύσεις το 2014=15.000:2 χρόνια = 7.500 απολύσεις το χρόνο και 200.000 πλεονάζοντες κηφήνες : 7.500 που θα ΦΕΥΓΟΥΝ -ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ- κάθε χρόνο = 26,6 χρόνια). Βάλτε και αυτούς που θα προσλαμβάνουν και ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ...
  Ο μπακάλης
  απάντηση1335
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  αρση μονιμοτητας | 28/05/2013 10:48
  βαρεθηκα να διαβαζω στα ΜΜΕ για το <> των δημοσιων υπαλληλων, ενω καθημερινα απολυουν κοσμο στον ιδιωτικο τομεα, ενω καθημερινα κλεινουν επιχειρησεις.Βαλτε μια ταξη επιτελους κι ας αρθει η μονιμοτητα......Το προβλημα δεν ειναι ουτε η ηλικια, ουτε οι περγαμηνες.Η μονιμοτητα ειναι το προβλημα του δημοσιου και η ελλειψη αξιολογησης του προσωπικου.Το οτι καποιος μπορει να μπει μεσω ΑΣΕΠ, δεν μειωνει τις πιθανοτητες να αλλαξει η νοοτροπια του και να εξελιχθει σε εναν ακομη αγενη τεμπελη.......Οταν καποιος εχει σιγουρη δουλεια για παντα και δεν εξιολογειται, βολευεται, αρχιζουν να πεφτουν επιδοσεις του, γινεται αγενης με το κοινο, και κοπαναρτζης.....!
  γβ
  απάντηση2037
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  τιποτα δεν θα αλαξει. | 28/05/2013 09:24
  για ουρες, ταλαιπωριες, γραφειοκρατια,ουτε λογος.ακομα και να γινουν πραξη ολα αυτα... το μονο που θα αλαξει, θα εινα αλλα προσωπα σε λιγοτερες θεσεις.μεχρι αυτοι να ενημερωθουν, να προσανατολιστουν, να εκλιματιστουν,ο πολιτης παλι θα την πληρωνει.η λυση ειναι μια.τα παντα με το πατημα του εντερ απο το σπιτι και το κεπ.για οποιον θελει να πληρωνει... αδειοδοτηση σε δικηγορους, να λειτουργουν και σαν ιδιωτικα κεπ απο το γραφεια τους.για ολες τις υπηρεσιες με επιχορηγησεις και απο το κρατος, ωστε τα κοστη υπηρεσιων να μην ειν αι ακριβα.ετσι το κρατος θα λειτουργει με λιγοτερο προσωπικο, λιγοτερα κτηρια,αναλωσιμα κ.τ.λ.
  politis
  απάντηση823
   
   
  Aκόμα στα βήματα είστε; | 28/05/2013 06:25
  Κατά τα άλλα χαρατσώστε μας κι άλλο για να πληρώνουμε τους απατεώνες επίορκους σας!
  Στη χώρα μαΪμού
  απάντηση2222
   
   
  Μανιτάκη, τους επίορκους και τα μάτια σας! | 28/05/2013 06:17
  Τους απατεώνες, τους εκμεταλλευτές, τους επίορκους, τους κλέφτες, τους άρπαγες, και τα μάτια σας, μη παει και γίνει κράτος το ανέκδοτο και χάσου με το νερά μας!
  Τα κλεφτρόνια και τα μάτια σας
  απάντηση2022
   
-