«Άντε παιδί μου, κλείσε την τηλεόραση να πας να ξεκουραστείς, αύριο δίνεις πανελλήνιες». Η φράση αυτή, που θα μπορούσε να πει κάθε γονιός στο παιδί του τέτοιες μέρες, στάθηκε η αφορμή για την δολοφονία μιας 51χρονης μητέρας από τον τελειόφοιτο γιό της.

Ήταν 2.15 τα ξημερώματα, σήμερα, Τετάρτη, όταν η άτυχη γυναίκα, εκπαιδευτικός από το Αγρίνιο, είπε τη μοιραία κουβέντα στο παιδί της, μαθητή της Γ’ Λυκείου. Ο πατέρας, επίσης εκπαιδευτικός, κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, ο μεγάλος αδελφός φαίνεται να έλειπε.

Στην οδό Ιωνίας, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Αγρινίο, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει όσα συνέβησαν. Ο νεαρός σηκώθηκε από την τηλεόραση και πήγε στην κουζίνα, όπου άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο, με το οποίο άρχισε να χτυπάει τη μητέρα του. Την μαχαίρωσε τρεις φορές σε στήθος, ωμοπλάτη και αντίχειρα. Η άτυχη γυναίκα πέθανε ακαριαία. Στο νοσοκομείο Αγρινίου, λίγο αργότερα, απλώς επιβεβαιωνόταν ο θάνατός της.

Την ασήμαντη αφορμή, που όπλισε το χέρι του, αφηγήθηκε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο ίδιος ο δράστης. Ένα τέτοιο έγκλημα, ωστόσο, φαίνεται ακατανόητο ακόμη για τους έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγρινίου. Αναρωτιούνται πόσο πιεσμένος ήταν με τις εξετάσεις, αν υπήρχε κάποια βαθύτερη αιτία – αν και τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί να αλλάξει τα γεγονότα.