Το καλοκαίρι του 2007 φέρεται να ολοκλήρωσε τις πολυετείς οικονομικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στη Βρετανία. Λίγες ημέρες αργότερα, στα τέλη Αυγούστου, κατηγορήθηκε για αρπαγή χρηματοκιβωτίου από σουπερμάρκετ στα Χανιά -με νεαρούς άγγλους ύποπτους ως συνεργούς του- και την τελευταία διετία εμφανίζεται από αστυνομικούς να έδωσε το «παρών» σε «βραχίονα» της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
Ένα εντυπωσιακό «βιογραφικό» αναδεικνύεται ότι έχει τελικά ένας 30χρονος από την Κρήτη, ο οποίος ήταν ενας από τους πέντε αντεξουσιαστές που συνελήφθησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 31 Απριλίου 2013.
Μετά την επιχείρηση της Νέας Φιλαδέλφειας, ο 30χρονος κατηγορήθηκε για ληστεία που είχε διαπραχθεί στην Αγροτική Τράπεζα στον Πυργετό Λάρισας στις 21 Δεκεμβρίου 2011 με λεία 48.000 ευρώ από δύο δράστες που κρατούσαν Καλάσνικοφ. Οι δύο ληστές, αφού επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Επίσης έχουν υπάρξει ορισμένες ενδείξεις για συμμετοχή του σε ληστεία στην ίδια τράπεζα που έγινε στις 19 Οκτωβρίου 2012 από τέσσερις δράστες με Καλάσνικοφ. Οι δύο ληστές κατά τη διαφυγή τους αφαίρεσαν και το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας. Έχουν υπάρξει επιπλέον ενδείξεις ότι πιθανόν συμμετείχε στη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης προ τριών μηνών, ενέργεια που αποδόθηκε σε έναν νέο βραχίονα της «Συνωμοσίας». Χωρίς όμως μέχρι τώρα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να μπορούν να αποδείξουν οτιδήποτε σχετικό.
Η πρώτη φορά λοιπόν που ο 30χρονος απασχόλησε τις διωκτικές αρχές φέρεται ότι ήταν το ξημέρωμα της 20ής Αυγούστου 2007. Τότε μια τετραμελής σπείρα αποπειράθηκε να αρπάξει ένα χρηματοκιβώτιο από κεντρικό σουπερμάρκετ των Χανίων το οποίο διαπιστώθηκε ότι περιείχε 2.000 ευρώ. Αστυνομική δύναμη όμως εμφανίστηκε εκείνη τη στιγμή στο σημείο της επίθεσης και οι δράστες πέταξαν το χρηματοκιβώτιο με τα χρήματα.
Ο νεαρός αντιεξουσιαστής, που φέρεται να είχε τον ρόλο τσιλιαδόρου, συνελήφθη από τους αστυνομικούς μέσα σε όχημα και επιβαρυντικό στοιχείο θεωρήθηκε ένα SMS που αντήλλαξε με ένα άλλο άτομο. Το μήνυμα αυτό έγραφε: «Μάθαμε ότι σε πιάσανε. Επικοινώνησε μαζί μας όταν βγεις».
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο νεαρός συλληφθείς -24 χρόνων τότε- είχε επιστρέψει προ μερικών εβδομάδων από τη Βρετανία όπου είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Παράλληλα είχε προκύψει ότι είχε δραστηριοποιηθεί στον αντεξουσιαστικό χώρο στα Χανιά αλλά και είχε παρουσία σε διαδηλώσεις εκτός Ελλάδας, σε συσκέψεις των ηγετών των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Από εκεί έγινε γνωστό στους αστυνομικούς πού σπούδαζε καθώς βρέθηκαν στοιχεία των σπουδών του στο Κέιμπριτζ.
Σημειώνεται πως και άλλες φορές είχε διαπιστωθεί ότι μέλη των νέων οργανώσεων αντάρτικου πόλης και κυρίως των «Πυρήνων» είχαν σπουδάσει σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ενώ ορισμένοι από αυτούς ήσαν συμμαθητές στο Αρσάκειο. Όμως είναι η πρώτη φορά που σπουδαστής ενός τέτοιου διεθνούς φήμης πανεπιστημίου προκύπτει ότι δίνει το «παρών» σε ομάδες ένοπλης δράσης στη χώρα μας.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ως συνεργοί του νεαρού αντεξουσιαστή στην αρπαγή του χρηματοκιβωτίου στα Χανιά θεωρήθηκε ότι ήταν τουλάχιστον δύο βρετανοί ομοϊδεάτες του. Ο νεαρός έλληνας αναρχικός αφέθηκε ελεύθερος και τα επόμενα χρόνια κινείτο σε στέκια αντεξουσιαστών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, έχοντας κυρίως στο πλευρό του έναν 31χρονο από τη μακεδονική πόλη ο οποίος κινούνταν στον ίδιο πολιτικό χώρο -συνελήφθη και αυτός στην προ ημερών επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Φιλαδελφεια- και ο οποίος ασχολείτο περιστασιακά με εμπόριο ιατρικών ειδών.
Δύο άλλοι συλληφθέντες στην καφετέρια της οδού Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Φοίβος Χαρίσης Πούλιος και ο Ανάργυρος Ντάλιος, σε επιστολή που ανήρτησαν την Πέμπτη σε διαδικτυακό τόπο αντεξουσιαστών ανέφεραν ότι δεν είχαν οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».