Οι αιτήσεις για τα Θερινά Προγράμματα κατάρτισης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, τα οποία προσφέρονται εφέτος με σημαντική μείωση διδάκτρων λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013. Τα προγράμματα απευθύνονται όχι μόνο σε πτυχιούχους ΑΕΙ / ΤΕΙ, αλλά και σε αποφοίτους Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία. Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα.
Οι τομείς ανάμεσα στους οποίους μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι είναι το Μάνατζμεντ, η Στρατηγική Αναδιοργάνωσης Επιχειρήσεων, η Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και το Μάρκετινγκ. Η διάρκεια των θερινών προγραμμάτων είναι 5 εβδομάδες, με έναρξη στις 24 Ιουνίου και λήξη στις 28 Ιουλίου 2013. Πριν από τη λήξη του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος σε τεστ αξιολόγησης και υποβάλλουν γραπτή εργασία, την οποία υλοποιούν με βάση οδηγίες που έχουν λάβει στα πλαίσια του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορούν να λάβουν το τεστ και να αξιολογηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Με την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Το κόστος συμμετοχής και για τους τέσσερις τομείς που αναφέρονται παραπάνω ορίζεται στα 130 ευρώ, μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω της δύσκολης περιόδου που διανύει η χώρα. Το κόστος συμμετοχής καλύπτει και τη χορήγηση του εκπαιδευτικού υλικού που απαιτείται για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Σε όλη τη διάρκεια αυτού, οι συμμετέχοντες έχουν διαρκή υποστήριξη από μέλος ΔΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με πολυετή εμπειρία σε αυτή τη μορφή εκπαίδευσης. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών κ. Δημήτρης Γιαννιάς.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να λάβουν πληροφορίες στέλνοντας email με τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο dgiannias@gmail.com ή τηλεφωνώντας καθημερινά, ώρες 09.00 – 10.00 και 15.00 – 17.00, στο 2610367457 ή στο 6945401441.