Η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να εξελιχθεί σε περιπέτεια, αν ο οδηγός έχει κέφια ή μάλλον αν έχει ακεφιές και ψάχνεται να τσακωθεί.
Τα πρώτα δείγματα οδηγικής κουλτούρας τα έδωσε ο οδηγός του τρόλει 14, (σειρά οχημάτων 6), από την οδό Πατησίων παραβιάζοντας κόκκινους σηματοδότες. Στην λεωφόρο Αλεξάνδρας όμως εκτροχιάστηκε, στην οδήγηση αλλά και στην συμπεριφορά.
Ο νέος σε ηλικία οδηγός με το μούσι εκνευρίστηκε υπερβολικά βλέποντας ταξιτζήδες στην λωρίδα λεωφορείων. Ξεκίνησε με κορναρίσματα και προσπεράσματα. Η αντιπαράθεσή του απείλησε την ασφάλεια των επιβατών καθώς οι μεγάλες επιταχύνσεις, τα «κλεισίματα» των άλλων αυτοκινήτων και τα απότομα φρεναρίσματα τους ταρακουνούσαν. Ηλικιωμένοι έχαναν την ισορροπία, κάποιοι προσέκρουαν στα γυάλινα χωρίσματα, οι καθισμένοι έφευγαν προς τα εμπρός.
Στην πρώτη παρατήρηση «δεν μεταφέρετε πρόβατα, πιο προσεκτικά» ο οδηγός απάντησε «όπως θέλω θα πηγαίνω». Καθώς άρχισαν αρκετοί να διαμαρτύρονται με φωνές, ο οδηγός σταμάτησε το όχημα, κατέβασε τα γυαλιά, κοίταξε από τον καθρέφτη και ρώτησε απειλητικά «ποιος έχει πρόβλημα». Συνέχισε την οδήγηση με τον ίδιο τρόπο, εναλλάσσοντας γκάζι με φρένο, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος πλην της τιμωρίας των επιβατών.
Στον σταθμό του Μετρό επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στις 11.03 π.μ. πολλοί επιβάτες κατέβηκαν φωνάζοντας. Ένας ηλικιωμένος με μαγκούρα στάθηκε μπροστά στην πόρτα, λέγοντας ότι θα κάνει καταγγελία. Ο οδηγός αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, είπε ότι το όχημα είναι δικό του, θα οδηγεί όπως θέλει και ότι κανείς δεν είναι άξιος να κρίνει τις ικανότητές του. Για να πείσει τον γέροντα να κατέβει ανοιγόκλεισε τρεις φορές την πόρτα, με πρόθεση αν όχι να χτυπήσει τον γηραιό επιβάτη, τουλάχιστον να τον απομακρύνει.