Αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσής τους απο την κυβέρνηση καταθέτουν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης).
Δεν είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται στο ΣτΕ ανάλογη αίτηση, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική απόφαση από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Πριν από 8 χρόνια προσφυγή κατά της πολιτικής επιστράτευσης τότε των ναυτικών είχε καταθέσει στο ΣτΕ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αμφισβητώντας την νομική υπόσταση του σχετικού προεδρικού διατάγματος. Ωστόσο τότε το ΣτΕ δεν είχε εκδώσει απόφαση, καθώς εν τω μεταξύ η επίταξη των απεργών ναυτεργατών είχε αποσυρθεί για άλλους λόγους.
Πάντως από το πρωί, σήμερα, Δευτέρα, ξεκίνησε η αποστολή των φύλλων πορείας προς τους εκπαιδευτικούς που επιστρατεύονται από την Τετάρτη 15 του μήνα (δύο ημέρες, δηλαδή, πριν από την έναρξη των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων).
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλει ως αντιδημοκρατικές τις κινήσεις της κυβέρνησης και σήμερα, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορνάρου 2).
Παράλληλα οι καθηγητές έχουν καλέσει την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17 Μαΐου (πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων), πανεργατική πανελλαδική απεργία «για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή».