Την επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός υπέγραψε το σχετικό διάταγμα το απόγευμα του Σαββάτου και ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Από Δευτέρα θα επιδοθούν τα φύλλα πορείας στους καθηγητές.

Όπως έχει ήδη δημοσιευθεί από το ηλεκτρονικό «Βήμα» αργά το απόγευμα της Παρασκευής,η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών, πριν δηλαδή λάβουν τις αποφάσεις τους οι τοπικές Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5, ήδη έχει δοθεί εντολή να τυπωθούν τα φύλλα επίταξης, τα οποία θα επιδοθούν σε 88.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

«Γαλάζια» καμπάνα στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ

Θορυβημένος από τη στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής από την Κρήτη όπου βρισκόταν για τις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματος πως δεν έχουν θέση στη ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ τα οποία εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες «τύπου ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους. Αποτελούν αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους» τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ – διαδικασίες διαγραφής πάντως δεν κινήθηκαν.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής»
To ΦΕΚ με το οποίο επιτάσσονται οι καθηγητές