Την πρώτη του επίσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο αλλά και την αυταπάρνηση με την οποία το επιτελούν παρά τις αντίξοες συνθήκες ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε ότι έχετε υποστεί μεγάλες θυσίες. Μόλις βελτιωθούν τα πράγματα στη χώρα _και αυτό ελπίζω ότι θα γίνει σύντομα – θα αποκατασταθούν οι θυσίες σας. Αγωνιούμε για την ημέρα που θα μπορέσουμε να σας ανταποδώσουμε αυτό που σας χρωστά ο ελληνικός λαός».

Στην προσφώνησή του προς τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε: «Μεγάλο έργο επιτελείται σε όλους τους τομείς, στο μεταναστευτικό, το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, όπως και στα θέματα της αποκατάστασης της ευνομίας. Σε απόλυτη τήρηση των εντολών σας θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η ευνομία επιβάλλεται και θα επιβάλλεται παντού, και στην Πλατεία Συντάγματος και οπουδήποτε χρειαστεί». Και πρόσθεσε: «Στην πυροπροστασία, μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο και μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Δένδια, για τις τελευταίες συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, για την πυροπροστασία ενώ συνομίλησε και με αστυνομικούς από ομάδες της Αμεσης Δράσης, όπως της «Ζ» και της ΔΕΛΤΑ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δώρισε στον πρωθυπουργό πλακέτα με ανάγλυφο δάφνινο στεφάνι, συμβολικό «της προσπάθεια και της συμμετοχής στον αγώνα. Στην περίπτωση τη δική σας θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτό οποίο συμβολίζει είναι τη νίκη στη μεγάλη προσπάθεια διάσωσης και ανόρθωσης της χώρας.», όπως είπε.