Την έντονη αντίδραση του ιατρικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι εξαγγελίες της Χρυσής Αυγής ότι θα προσφέρει το Σάββατο αίμα μόνο για Έλληνες σε όλη τη χώρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κάλεσε όλα τα σωματεία να είναι σε ετοιμότητα και να πάρουν πρωτοβουλία ώστε να τηρηθούν με αυστηρότητα όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται για την διεξαγωγή της αιμοδοσίας. «Να μην επιτρέψουμε την μετατροπή τους από τη Χρυσή Αυγή σε «φιέστα εθνικής και φυλετικής καθαρότητας«» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Γιατροί και νοσηλευτές ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποτραπεί, όπως λένε, «η ιδεολογική και πολιτική εκμετάλλευση του θεσμικού πλαισίου της αιμοδοσίας από τη Χρυσή Αυγή».

Η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι «η εμμονή τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες, παρά την κατακραυγή όλης της κοινωνίας και των επιστημονικών φορέων και τη ρητή διαβεβαίωση όλων των αιμοδοσιών ότι το αίμα δίνεται και χορηγείται ανεξαρτήτως φυλής ή χρώματος αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προσήλωσή τους στις αρχές και τα ιδεώδη του φασισμού».