Δυο σημαντικά προβλήματα απασχολούν τη διεύθυνση και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Λυκείου Αθηνών (Μαράσλειο).

Το πρώτο αφορά στα έσοδα από το Γαρουφάλειο κληροδότημα – ένα ακίνητο του οποίου τα ετήσια έσοδα αποδίδονται ως χρηματικά έπαθλα στους αριστούχους μαθητές – τη διαχείριση του οποίου έχει η αρμόδια Σχολική Επιτροπή.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά στις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων προς τις καθαρίστριες του σχολείου, οι οποίες καλούνται να κάνουν Πάσχα απλήρωτες, καθώς η Σχολική Επιτροπή είπε ότι θα καταβάλει τα χρεωστούμενα μετά το Πάσχα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το Γαρουφάλειο κληροδότημα, εδώ και πάνω από τρία χρόνια, παρά τις οχλήσεις της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προς την αρμόδια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα. Πρόσφατα, το υπουργείο Οικονομικών με έγγραφό του έχει ζητήσει διευκρινίσεις από την διεύθυνση του σχολείου, η οποία, όμως, είναι αναρμόδια, καθώς, όπως προαναφέρθηκε τη διαχείριση του κληροδοτήματος την έχει η Σχολική Επιτροπή.

Οπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Λυκείου Αθηνών, το πρόβλημα του Γαρουφάλειου κληροδοτήματος δεν αναδεικνύει μόνο την έλλειψη οργάνωσης και την αφερεγγυότητα των αρμοδίων για την Παιδεία υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, αλλά δημιουργεί και προβληματισμό σχετικά με την κατάληξη των χρημάτων του κληροδοτήματος εδώ και τρια χρόνια, χωρίς να ενημερώνεται κανείς επίσημος φορέας.