Ομάδες αντεξουσιαστών υπέστειλαν, σήμερα, Τετάρτη, το πρωί, την ελληνική σημαία από τον ιστό των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ύψωσαν στη θέση της τη μαυροκόκκινη, προχωρώντας σε κατάληψη του κτιρίου της πρυτανείας. Η αστυνομία επενέβη μετά τις 13.00 και πραγματοποιήθηκαν 69 προσαγωγές εκ των οποίων έξι μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία προσβολή συμβόλων ενώ κατέβηκαν η μαυροκόκκινη σημαία από τον ιστό και το πανό με το γραμμένο στα αγγλικά σύνθημα «Υψωσε τη φωνή σου κατά της κρατικής λογοκρισίας»

Το πρωί της Τετάρτης οι καταληψίες κάλυψαν την πρόσοψη με το μεγάλο πανό και ζητούσαν να σταματήσει η παρέμβαση στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org και στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό «98FM».

Στην περιοχή βρέθηκαν από την αρχή διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αργότερα προχώρησαν στις προσαγωγές στον χώρο έξω από τα Προπύλαια.

«Η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Επίσης, ο ίδιος έκανε λόγο για απαράδεκτη ενέργεια που πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, «ακόμα και από τα κόμματα που απέφευγαν να καταδικάσουν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν».

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Σφηκόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ομάδα των 30 ατόμων περιορίστηκε στο να φωνάζει συνθήματα χωρίς να εκδιώξει τους υπαλλήλους που παραμένουν στα γραφεία τους. Εξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί εκδίωξαν την ομάδα των αντεξουσιαστών, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν κάλεσε την αστυνομία ούτε ζήτησε την παρέμβαση ή επέμβασή της.