Ο κ. Γ. Παναγόπουλος εξελέγη και πάλι πρόεδρος της ΓΣΕΕ, από τη νέα διοίκηση που προέκυψε μετά το 35ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας και γενικός γραμματέας ο κ. Ν. Κιουτσούκης.

Στο νέο προεδρείο της Συνομοσπονδίας συμμετέχουν μόνο οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΠαΣοΚ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ), ενώ η ΔΑΣ (ΚΚΕ), η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) και τη νέα παράταξη «ΕΜΕΙΣ» (Φωτόπουλος κα.), δεν αποδέχθηκαν τις θέσεις που τους αναλογούσαν στο νέο προεδρείο.

Αντιθέτως, στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΔΑΣ, της «Αυτόνομης Παρέμβασης» και του «ΕΜΕΙΣ».

Η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ για τα επόμενα τρία έτη που εξελέγη κατά τη σημερινή συνεδρίαση, απαρτίζεται από τους εξης συνδικαλιστές: Πρόεδρος Γ. Παναγόπουλος (ΠΑΣΚΕ), Γενικός Γραμματέας Ν. Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ), γραμματέας οικονομικούΦιλ Θωμάς (ΠΑΣΚΕ), γραμματέας οργανωτικούΕυ. Μουτάφης (ΠΑΣΚΕ), αναπληρωτής πρόεδρος Φ. Κολεβέντης (ΔΑΚΕ), αναπληρωτής γενικός γραμματέαςΑθ. Δανούσης (ΠΑΣΚΕ), αναπληρωτής γραματέας οικονομικούΕυθ. Θεοχάρης (ΔΑΚΕ) και αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικούΕυ. Πάλλης (ΔΑΚΕ).

Πέραν αυτών στην νέα 15μελή Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν ακόμη οι: Ευστ. Ανέστης (ΠΑΣΚΕ), Γ. Πέρρος , Σ. Ζαριανόπουλος, Αλεξάνδρα Μπαλού (ΔΑΣ – ΚΚΕ), Ζ. Πεπές, Αθ. Βασιλόπουλος (Αυτόνομη Παρέμβαση) καιΝ. Φωτόπουλος (ΕΜΕΙΣ).

Η εργατική Πρωτομαγιά

Δύο είναι οι πρώτες αποφάσεις που έλαβε η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ. Η πρώτη αφορά τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η Συνομοσπονδία κήρυξε 24ωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία θα γίνει ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Κατ΄ ουσία η οργάνωση διαφωνεί με την μεταφορά της αργίας την Τρίτη 7 Μαΐου, επιμένοντας ότι ο εορτασμός θα πρέπει να γίνεται την 1η Μαΐου.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει στις αναγκαίες αποφάσεις για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας σύμβασης.

Στόχος για την νέα σύμβαση είναι να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, όπως ήταν προ της μείωσης κατά 22% τον Φεβρουάριο του 2012, κάτι που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και έχει αποτυπωθεί . στην κοινή επιστολή ΓΣΕΕ – ΣΕΒ – ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ που απεστάλη τον Φεβρουάριο 2012 στον τότε Πρωθυπουργό της χώρας.