Ενταση επικράτησε νωρίτερα στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές περίπου στις 10 το πρωί αλλοδαπός ανέβηκε στη σκεπή και άρχισε νε πετάει κεραμίδια προς τους αστυνομικούς. Παράλληλα «τροφοδοτούσε» με κεραμίδια και άλλους μετανάστες που τα πέταγαν και εκείνοι προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, προκάλεσαν φθορές στο κτίριο στο οποίο διέμεναν, έκαψαν στρώματα και έναν οικίσκο, που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα, ενώ αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά στο υπόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση θέρμανσης.

Ακολούθησε επέμβαση των αστυνομικών που απώθησαν τους αλλοδαπούς με περιορισμένη χρήση χημικών ενώ η πυρκαγιά σβήστηκε από πυροσβέστες.

Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Κατά την επέμβαση οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν 47 αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν. Σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, στάσης κρατουμένων, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, διακεκριμένες φθορές, εξύβρισης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα

Σημειώνεται πως, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τις 21:00, δύο Αλγερινοί μετανάστες που κρατούνται στο Κέντρο Κλειστής στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου, σκαρφάλωσαν σε καμινάδα κι ανέβηκαν στην ταράτσα ενός κτιρίου κι απειλούσαν να πέσουν στο κενό, αν δεν τους άφηναν ελεύθερους να φύγουν από το Κέντρο. Μετά από διαπραγμάτευση τελικά οι δυο αλλοδαποί πείστηκαν και κατέβηκαν.


Για αιματηρή καταστολή μιλούν οι απεργοί πείνας, μετανάστες-κρατούμενοι

Διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα δίνουν οι ίδιοι οι μετανάστες – κρατούμενοι στο Κέντρο κράτησης της Κορίνθου. Σύμφωνα με τους μετανάστες και την ανακοίνωση που εξέδοσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή ο μετανάστης ανέβηκε στη στέγη φωνάζοντας «μας σκοτώνετε».

Είχε προηγηθεί ο ξυλοδαρμός του από αστυνομικό εξαιτίας του γεγονότος ότι αρνήθηκε να πάρει το φαγητό του όπως και άλλοι μετανάστες του Κέντρου που την Τετάρτη το πρωί ξεκίνησαν απεργία πείνας όταν τους ανακοινώθηκε ότι η κράτησή τους θα παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ