Υπόνοιες για εμπρησμό γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να εισπραχθούν τα ασφάλιστρά του προκύπτουν από έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που συντάχθηκε προ μερικών εβδομάδων.
Από το έγγραφο των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής προκύπτει ότι η καταστροφική πυρκαϊά στο κατάστημα, για την οποία υπήρχαν αναφορές περί «εκδικητικής ενέργειας νονών της νύκτας», πιθανόν να σχετίζεται με σκόπιμη ενέργεια ατόμων που σχετίζονται με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος. Κι αυτό προκειμένου να καρπωθούν τα χρήματα της ασφάλειας του εστιατορίου που ανέρχονταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση, «οι δράστες του εμπρησμού βρήκαν κατά έναν περίεργο τρόπο ελεύθερο το πεδίο και ανοικτές τις πόρτες για να εισέλθουν στο κατάστημα και να το πυρπολήσουν με χαρακτηριστική άνεση». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα παρομοιάζουν την περίπτωση αυτή με εκείνη εμπρησμού πολυκαταστήματος στην Ανθούσα πριν από ένα χρόνο.
Η πυρκαϊά σημειώθηκε στο πολυτελές εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2012 και η καταστροφή ήταν σχεδόν ολοσχερής. Εκδηλώθηκε στις τρεις τα ξημερώματα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας οφειλόταν σε εκρήξεις φιαλών υγραερίου στο εσωτερικό του καταστήματος που προκλήθηκαν από άγνωστους εισβολείς.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής αφού υπήρξαν ορισμένες ενδείξεις για ενέργεια του οργανωμένου εγκλήματος και κακοποιών που ίσως εκβίαζαν επιχειρηματίες. Οι σχετικές ενδείξεις αυξάνονταν αφού μερικές ημέρες νωρίτερα είχε σημειωθεί παρόμοια εμπρηστική ενέργεια σε καφετέρια στο Χαϊδάρι.
Προ μερικών εβδομάδων το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ολοκλήρωσε τη σχετική έρευνα και τυπικά απέδωσε τον εμπρησμό σε «αγνώστους δράστες». Ωστόσο σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση δράσης κακοποιών, ενώ αφήνονται σαφείς υπόνοιες για περίεργη υποβοήθηση των δραστών. Στο έγγραφο σημειώνεται ότι όλες οι θύρες του καταστήματος ήταν σχεδόν ανοικτές, έλειπαν οι κλειδαριές και οι σύρτες ασφαλείας είχαν τραβηχτεί. Παράλληλα ορισμένα στοιχεία για «περίεργες κινήσεις των εμπρηστών» φαίνεται να προέκυψαν και από τις καταθέσεις αλλά και τις αναλύσεις κλήσεων κινητών τηλεφώνων στην περιοχή.