Αναβρασμός επικρατεί στον χώρο της πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ συνεχίζουν για 23η ημέρα την κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών.

Για αύριο, Τετάρτη, προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 11:00 και πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Ιπποκράτους και στη συνέχεια στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ απαιτούν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης «να λάβουν θέση στις πολιτικές επιλογές, που υπονομεύουν την προοπτική του Οργανισμού, απαξιώνουν την αξιοπρέπεια και το περιεχόμενο της δουλειάς τους και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των 8.500 θεραπευόμενων στα Προγράμματα Υποκατάστασης».

Επίσης, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών πραγματοποιούν την Παρασκευή 24ωρη απεργία και την ίδια μέρα προγραμματίζουν συγκέντρωση και πορεία προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.