από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 

Οι μαθητές μιλούν για τη βία στο σχολείο και προτείνουν λύσεις

Βίντεο του Συνηγόρου του Παιδιού καταγράφει εμπειρίες παιδιών
Οι μαθητές μιλούν για τη  βία στο σχολείο και προτείνουν λύσεις
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Οι απόψεις μαθητών για την αντιμετώπιση της βίας στον σχολικό χώρο αλλά και οι προτάσεις τους για ένα σχολείο πιο ασφαλές, ελκυστικό και συμμετοχικό αποτυπώνονται σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Συνήγορος του Πολίτη.

Δείτε εδώ το βίντεο

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα οπτικοποίηση των εμπειριών που είχαν μαθητές στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη της βίας στα σχολεία, τις οποίες συντόνισε ο Συνήγορος του Παιδιού. Στο βίντεο περιλαμβάνονται επιλεγμένα αποσπάσματα από τη συζήτηση που διεξήχθη στο υπουργείο Παιδείας στις 6 Μαρτίου 2013, Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, με συμμετοχή 40 μαθητών από 10 σχολεία διαφόρων περιοχών της χώρας.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο, στο οποίο συμμετέχει ο Συνήγορος.
Ο βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος είχε συντονίσει τις παρουσιάσεις των μαθητών, στις οποίες ακούστηκαν μεταξύ άλλων απόψεις για την αντιμετώπιση της έντασης στις σχολικές μονάδες, προτάσεις σχετικά με τον ρόλο των εκπαιδευτικών, τη λειτουργία του σχολείου, την ανάγκη να τείνουν ευήκοα ώτα οι καθηγητές στις απόψεις των μαθητών, τη συμμετοχή των παιδιών στη σχολική ζωή και η προστασία των δικαιωμάτων τους.

Δέκα σχολεία από τα σαράντα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ύστερα από ανοικτή πρόσκληση του Συνηγόρου του Παιδιού, εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση.

Η βιντεοσκόπηση και το μοντάζ έγινε από τον εκπαιδευτικό κ. Χρήστο Στεφάνου με τη συνδρομή της επικοινωνιολόγου, επιστήμονα στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Παιδιού στον Συνήγορο κυρίας Ματούλας Παπαδημητρίου. Για τη δημοσιοποίηση του βίντεο έχουν δώσει τη συναίνεσή τους οι ανήλικοι μαθητές και οι γονείς τους.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.