Ενοχους για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού τους Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα, Κωνσταντίνο Γουρνά, Βαγγέλη Σταθόπουλο και Χριστόφορο Κορτέση.

Αθώους έκρινε το δικαστήριο τους Σαράντο Νικητόπουλο, Κωνσταντίνο Κάτσενο και Μαρί Μπεραχά. Σημειωτέον πως για τον Σ. Νικητόπουλο και τον Κ. Κάτσενο ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την καταδίκη τους ως μέλη της οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ποινή κάθειρξης 50 ετών και 6 μηνών, από την οποία σύμφωνα με τα ισχύοντα όρια του Ποινικού Δικαίου εκτίουν τα 25 χρόνια, επιβλήθηκε στους Κ. Γουρνά και Παναγιώτα Ρούπα για τα αδικήματα της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, απλής συνέργειας σε εκρήξεις κατά συρροή, απλής συνέργειας σε τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας (στην επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» κατά αντρών των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού τον Ιανουάριο του 2009 κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης), απλής συνέργειας σε διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας, προμήθεια και κατοχή όπλων και εκρηκτικών και χρήση πλαστού εγγράφου. Και στον Ν. Μαζιώτη επιβλήθηκε σχεδόν η ίδια ποινή (κάθειρξη 50 ετών από την οποία εκτίει τα 25) καθώς κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα με εξαίρεση τη χρήση πλαστού εγγράφου.

Οι τρεις αυτοί κατηγορούμενοι, που είχαν αναλάβει από τη στιγμή της σύλληψής τους την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης, απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της διεύθυνσης της οργάνωσης. Επιπλέον, ο Κ. Γουρνάς απαλλάχθηκε από την κατηγορία του διαχειριστή των οικονομικών κεφαλαίων του «Επαναστατικού Αγώνα».

Στον Βαγγέλη Σταθόπουλο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και παράνομη χρήση ασυρμάτου. Στον Χριστόφορο Κορτέση επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του Β. Σταθόπουλου και του Χρ. Κορτέση να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές τους ως την εκδίκαση της έφεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα, μετά την παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής τους κράτησης, παραβίασαν το καλοκαίρι του 2012 τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί και έκτοτε καταζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ.