Δεν προσήλθαν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμωσία Πυρήνων της Φωτιάς», διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την εισβολή – όπως καταγγέλλουν – αστυνομικών δυνάμεων των ΕΚΑΜ στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κρατούμενοι, γύρω στις 11.00 το βράδυ της Πέμπτης, μασκοφόροι ένοπλοι άντρες των ΕΚΑΜ μπήκαν στα κελιά τους. Ακινητοποίησαν με όπλα τους κρατούμενους όλης της πτέρυγας, τους έδεσαν με χειροπέδες και εν συνεχεία ερεύνησαν τα κελιά.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των κρατουμένων η επιχείρηση της αστυνομίας κράτησε έως τις 6.00 το πρωί, με αποτέλεσμα όλη τη νύχτα οι κρατούμενοι να μείνουν ξύπνιοι και δεμένοι με χειροπέδες.
Ο συνήγορος υπεράσπισης Φραγκίσκος Ραγκούσης, εκπροσωπώντας τους πελάτες του, αλλά και γενικά όσους κατηγορουμένους έχουν παραδεχτεί τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, ανακοίνωσε στο δικαστήριο την πρόθεσή του να υποβάλλει εκ μέρους τους μήνυση για βασανισμό, ενώ άφησε αιχμές και για την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, μετά την οποία έγινε η αστυνομική έφοδος.
«Το σωφρονιστικό σύστημα αποτελεί μέρος του δικαίου.Υπήρξε μια παρέμβαση παράνομη, εκδηλώθηκε κατά τρόπο καταχρηστικό, εκδηλώθηκε σαν επίδειξη δυνάμεως από κάποιους κυρίους του Υπουργείου Δικαιοσύνης που παρέδωσαν την εξουσία που τους εμπιστεύτηκε το Σύνταγμα και οι νόμοι στον κύριο Δένδια και στους πραιτοριανούς του. Πρέπει αυτοί οι οποίοι παριστάνουν τους φρουρούς των νόμων, αυτοί που παριστάνουν τους φρουρούς αξιών, να πάνε επιτέλους σπίτια τους. Μαζί και ο πολιτικός τους προϊστάμενους ο κ. Δενδιας ο οποίος χωρίς καμιά εξουσιοδότηση μπήκε στις φυλακές. Ονειρεύεται σαν άλλος Καίσαρας να δημιουργήσει μέσα στις φυλακές μια κοινωνία του φόβου και του τρόμου», είπε ο κ.Ραγκούσης.