Ένας πυροτεχνουργός του Στρατού έχασε τη ζωή του και δύο άλλοι τραυματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης, λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε οπλοβομβίδα στην περιοχή των Λαβάρων Έβρου.

Ο πυροτεχνουργός τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης πυρομαχικών στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» της περιοχής Λαβάρων Έβρου.

Ο πυροτεχνουργός διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

Το ΓΕΣ ανακοίνωσε:

«Την 13 Μαρτίου 2013, στις 10:10, στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός Ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ Επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.

»Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

»Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

»Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος».