Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Τρίτης η συγκέντρωση και η πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής για τις Σκουριές. Περί τους 2.500 κινήθηκαν στους δρόμους του κέντρου φέρνοντας στην Αθήνα τα συνθήματα που κυριαρχούν στη Χαλκιδική.

Αρχικά οι διαδηωτές είχαν συγκεντρωθεί στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και λόγω του συλλαλητηρίου είχε κλείσει η Πανεπιστημίου στο ύψος της Σίνα. Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να πληθαίνει και κατά τις 7.00 γύρω στις 2.000-2.500 αλληλέγγυοι στους κατοίκους των Σκουριών άρχισαν να κατεβαίνουν την Πανεπιστημίου. Πανό συμπαράστασης είχαν κάτοικοι της Κερατέας, ενώ παρών ήταν και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού. Βρέθηκαν πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς και η Αντεξουσιαστική Κίνηση, αλλά και φοιτητές από το ΦΠΨ της Φιλοσοφικής.

Λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ και αφού είχαν πορευτεί μπροστά από τη Βουλή οι διαδηλωτές διαλύθηκαν ήσυχα κατευθυνόμενοι προς την Πανεπιστημίου.

Επίσκεψη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας, για να εκφράσει τη στήριξή του στους αγώνες των κατοίκων κατά της εξόρυξης χρυσού.

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Έξω από το δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 70 άτομα που αντιδρούν στις εξορύξεις και άλλοι 200 εργαζόμενοι στα μεταλλεία που διαδήλωναν υπέρ της επένδυσης. Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι όλων των ενδιαφερόμενων μερών και φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τους. Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας αποδοκιμάστηκε από μερίδα παρευρισκομένων ιδιαίτερα όταν έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια.