Σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου, το αργότερο αύριο -Τρίτη 12 Μαρτίου- αναμένεται, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα η γνωστοποίηση των θέσεων του υπουργείου επί του σχεδίου του νέου Οργανισμού, τον οποίο προβλέπει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο κ. Τζαβάρας μάλιστα δηλώνει, ότι υπάρχουν πολλά θέματα, τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν πάνω σ΄ αυτό το σχέδιο.

Στο μεταξύ σήμερα κλειστό έμεινε τελικώς μόνον το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο λόγω της απεργίας που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού και τα άλλα σωματεία διαμαρτυρόμενοι για το νέο οργανόγραμμα που σχεδιάζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου ,οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ είναι ανοικτά για το κοινό, με εξαίρεση το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο παραμένει κλειστό λόγω της απεργίας των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού.

Απεργεί και σήμερα το προσωπικό της γενικής γραμματείας πολιτισμού, ωστόσο τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί σύμφωνα με διαβεβαιώσεις και του σωματείου των αρχαιοφυλάκων. «Συνεχίζουμε τον αγώνα με κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα (σήμερα) για την ανατροπή του σχεδίου οργανισμού του ΥΠ.ΠΟ. που παρουσιάσθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφανίζει τον Πολιτισμό της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ- ΥΠΠΟ).

«Ως εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοσθεί ένα οργανόγραμμα, που υποβαθμίζει τον ρόλο του Υπουργείου μας και το μετατρέπει σε Γενική Γραμματεία με περιορισμένες αρμοδιότητες. Τονίζουμε μάλιστα το γεγονός ότι το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από την πρόταση είναι ανύπαρκτο, γιατί δεν περιλαμβάνει τη ζημιά που απορρέει από τον υποβαθμισμένο ρόλο του Υπουργείου. Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο επιχειρείται ο αφανισμός του Πολιτισμού και στερείται η χώρα κάθε προοπτική πολιτιστικής ανάπτυξης» σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

«Να μην αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια υποβάθμισης του πολιτισμού, της μείωσης του προσωπικού και της διάλυσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» αναφέρει σε δική του ανακοίνωση για τη συμμετοχή στη σημερινή απεργία και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.