από metereologos.gr
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
 

Β.Παπαγεωργόπουλος:Αποδίδει την καταδίκη του σε «απόλυτη δικαστική πλάνη»

Ο πρώην δήμαρχος δημοσίευσε την Τρίτη επιστολή στην ιστοσελίδα του
Β.Παπαγεωργόπουλος:Αποδίδει την καταδίκη του σε «απόλυτη δικαστική πλάνη»
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Θεσσαλονίκη
Τα ισόβια ήταν «ένα μεγάλο, απίστευτο χτύπημα» αναφέρει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε επιστολή που δημοσιεύει την Τρίτη στην ιστοσελίδα του. Στο κείμενο κάνει εκτενή αναφορά σε περιστατικά που σχετίζονται με την υπόθεση και συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και αποδίδει την καταδίκη του σε «απόλυτη δικαστική πλάνη».

«Να βάζεις το καλό σου κοστούμι και να πηγαίνεις χαμογελαστός στο δικαστήριο για να ακούσεις την ‘πανηγυρική σου αθώωση’ και να φεύγεις με την κλούβα της Αστυνομίας για τα Διαβατά είναι πολύ βαρύ. Ασήκωτο», γράφει χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί, δεν ακούστηκε κανένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του. Ο ίδιος, προσθέτει, δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον συγκεκριμένο επίορκο υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος σύμφωνα με τους ελέγχους που έγιναν «υπεξαιρούσε και πλαστογραφούσε χρόνια ολόκληρα πριν ορκισθώ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης».

Ο Β.Παπαγεωργόπουλος επισημαίνει ακόμη ότι «όλοι οι ελεγκτικοί θεσμοί βεβαίωναν ότι λειτουργούσε άψογα η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου» και ότι «ο ίδιος ο πρόεδρος του δικαστηρίου» είπε ότι «ερευνήθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Παπαγεωργόπουλου και δεν βρέθηκε τίποτε».

«Το μόνο που σε σώζει είναι ότι εσύ ξέρεις την αλήθεια, ξέρεις ότι έχεις την συνείδησή σου καθαρή και κατορθώνεις να στέκεσαι όρθιος», τονίζει ο πρώην δήμαρχος.

Στην συνέχεια απαντά σε «δύο σφάλματα» που έκανε και του καταλογίστηκαν από Θεσσαλονικιό δημοσιογράφο σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι έδωσε συνέντευξη τύπου 24 ώρες μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης και είχε τον ίδιο συνήγορο με τον Γραμματέα του Δήμου.

«Με τέτοια κριτήρια αλήθεια καταδικάζουμε σε ισόβια έναν άνθρωπο που διέθεσε την ζωή του για την πόλη του και την Πατρίδα του, χωρίς μάλιστα να έχει κατατεθεί εναντίον του το παραμικρό «συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο» που να τον συνδέει με τον επίορκο υπάλληλο, όταν οι κανόνες δικαίου αξιώνουν πάντοτε την ύπαρξη τους;

» Κάποιοι νομίζω ότι πρέπει να προβληματιστούν.

» Και οι Θεσσαλονικείς να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο επί 12ετία Δήμαρχός τους δεν τους πρόδωσε ΠΟΤΕ!», καταλήγει.

Το κείμενο της επιστολής, υπό τον τίτλο «Είναι δυνατόν;» έχει ως εξής:

Το χτύπημα μεγάλο. Απίστευτο!

Όταν μάλιστα είναι αποτέλεσμα μιας ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ.

Να βάζεις ο καλό σου κοστούμι και να πηγαίνεις χαμογελαστός στο δικαστήριο για να ακούσεις την «πανηγυρική σου αθώωση» και να φεύγεις με την κλούβα της Αστυνομίας για τα Διαβατά είναι πολύ βαρύ. ΑΣΗΚΩΤΟ.

Να μην έχει επί 5,5 μήνες ακουσθεί κανένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ εναντίον σου, να μην έχεις γνωρισθεί ποτέ με τον επίορκο υπάλληλο του Δ.Θ. (ένας ανάμεσα σε 5.000 υπαλλήλους) ο οποίος σύμφωνα με το Βούλευμα, σύμφωνα με τον έλεγχο της Θ. ΔΟΥ και το πόρισμα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας υπεξαιρούσε και πλαστογραφούσε χρόνια ολόκληρα πριν ορκισθώ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δ/ντής της Ταμειακής Υπηρεσίας, η Γραμματεία του Δ/ντού και η Προϊσταμένη του υπαλλήλου που διενεργούσε τις υπεξαιρέσεις να μη σε αναφέρουν πουθενά στις καταθέσεις τους και στα 66 σου χρόνια -μετά από μία διαδρομή που πολλοί θα την ζήλευαν- ν’ ακούς ΙΣΟΒΙΑ, δύσκολα αντέχεται!

Είναι πρωτοφανές πιστεύω, στα δικαστικά χρονικά:

Να μην έχεις αρμοδιότητες οικονομικής φύσεως, να μην υπογράφεις πουθενά στην καθημερινή διαχείριση, ο επίορκος υπάλληλος να ελέγχεται από 3 Προϊσταμένους Εξόδων στα 10 αυτά χρόνια οι οποίοι αθωώνονται να ελέγχεται από τα στελέχη της Γραμματείας του Ταμία τα οποία αθωώνονται να ελέγχεται από 2 Διευθυντάς της Ταμειακή Υπηρεσίας τα 10 αυτά χρόνια που τιμωρούνται με αναστολή (σωστά) μέχρι το Εφετείο, οι Διευθυντές της Ταμιακής Υπηρεσίας να λογοδοτούν όχι στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών ή στον Δήμαρχο αλλά στο Ελεγκτικό Συνέδριο βάσει του Β.Δ. του 59 , εγγράφως όλοι οι ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ (Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπ. Οικονομικών, Περ. Κεντρ. Μακεδονίας, Ορκωτοί Ελεγκτές κ.λ.π.) να βεβαιώνουν ότι λειτουργεί άψογα η Ταμειακή Υπηρεσία του Δ.Θ., ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου να λέει ότι «ερευνήθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Παπαγεωργόπουλου και δεν βρέθηκε τίποτε» και τελικά σου επιβάλουν ΙΣΟΒΙΑ δύσκολα αντέχεται!!

Το μόνο που σε σώζει είναι ότι εσύ ξέρεις την ΑΛΗΘΕΙΑ, ξέρεις ότι έχεις την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΗ και κατορθώνεις να στέκεσαι ΟΡΘΙΟΣ.

Διακατεχόμενος από αυτά τα συναισθήματα είδα το Σάββατο (2-3-2009) την πρωινή εκπομπή μεγάλου Αθηναϊκού καναλιού όπου ήταν καλεσμένος και ο Δ/ντής μιας εφημερίδος της πόλεως μας.

Σκέφθηκα ότι θα ακουστούν κάποια σημαντικά πράγματα και παρακολούθησα την εκπομπή προσεκτικά.

Όταν πήρε τον λόγο ο Δ/ντής της Εφημερίδος είπε:

«Ο Παπαγεωργόπουλος έκανε δύο μεγάλα σφάλματα»

Είπα, επιτέλους θα ακούσω 2 συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την συμμετοχή μου στις υπεξαιρέσεις και ακούω με έκπληξη: «Το πρώτο σφάλμα ήταν ότι έδωσε συνέντευξη τύπου (24 ώρες μετά την αποκάλυψη της υπεξαιρέσεως) μίλησε για 1,5-2 εκ. €»!

Και το δεύτερο ότι είχε τον ίδιο συνήγορο με τον Γραμματέα του Δήμου»!….

Έμεινα άφωνος! Είναι δυνατόν; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Αλήθεια τι σχέση έχουν αυτά ; Τι σχέση έχουν αυτά με τα ΙΣΟΒΙΑ.

Καταδικάστηκα επειδή 34 ώρες μετά την ενημέρωσή μου από τον Προϊστάμενο της Ταμειακής Υπηρεσίας έδωσα συνέντευξη Τύπου και μετέφερα ότι μου είχε αναφέρει ο Προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας που είχε κάνει την έρευνα;

Και γιατί αποκρύβεται το γεγονός ότι την επομένη ημέρα (20-2-2008) δεσμεύσαμε με δικαστική απόφαση τα περιουσιακά στοιχεία του επίορκου υπαλλήλου μέχρι του ποσού των 10 εκ, € για να είμαστε σίγουροι, όπως μου είχε εισηγηθεί η Νομική Υπηρεσία;

Και γιατί αποκρύβεται το γεγονός ότι με εισήγηση και πάλι της Νομικής Υπηρεσίας προκαλέσαμε νέα δικαστική υπόθεση για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων μέχρι ύψους 30 εκ. € ;

Καταδικάστηκα αλήθεια σε ΙΣΟΒΙΑ γιατί είχα τον ίδιο συνήγορο με τον Γ. Γραμματέα του Δήμου; Σοβαρολογούμε; Που είναι το μεμπτό; Που είναι γραμμένο; Οι ένοχοι είχαν προκαθορισθεί πριν από την δική;

Ο ΓΓ είχε κηρυχθεί ένοχος ΠΡΙΝ την δίκη και έτσι ήταν επιλήψιμο να έχω τον ίδιο συνήγορο;

Με τέτοια κριτήρια αλήθεια καταδικάζουμε σε ΙΣΟΒΙΑ έναν άνθρωπο που διέθεσε την ζωή του για την πόλη του και την Πατρίδα του, χωρίς μάλιστα να έχει κατατεθεί εναντίον του το παραμικρό «συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο» που να τον συνδέει με τον επίορκο υπάλληλο, όταν οι κανόνες δικαίου αξιώνουν πάντοτε την ύπαρξη τους;

ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΝ.

Και οι Θεσσαλονικείς να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο επί 12ετία Δήμαρχός τους δεν τους πρόδωσε ΠΟΤΕ!


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Επιστολή με 13 ερωτήματα από τη φυλακή 
Ο Παπαγεωργόπουλος ήταν μόνο η αρχή... 
Ο Παπαγεωργόπουλος, τα ισόβια και ο Κολοκοτρώνης 
Η πρώτη νύχτα στη φυλακή του Β. Παπαγεωργόπουλου 
Τα ισόβια του κ. Παπαγεωργόπουλου 
Σε δίκη 28 στελέχη της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης 
Ο Β. Παπαγεωργόπουλος ζητά να δούν νέα δεδομένα την υπόθεσή του 
Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή πρώην και νυν δημάρχου Μυκόνου 
Β. Παπαγεωργόπουλος: «Απόλυτη δικαστική πλάνη η καταδίκη μου» 
Β. Παπαγεωργόπουλος: «Δεύτερη φορά στη ζωή μου δεν θα κάνω Ανάσταση» 
Νέα επιστολή Παπαγεωργόπουλου: Τρεις μήνες στα κάτεργα χωρίς λόγο 
Απειλεί με νέα στοιχεία ο Β. Παπαγεωργόπουλος 
Β.Παπαγεωργόπουλος: Υπεξαιρέσεις υπήρχαν πολύ πριν ορκιστώ δήμαρχος 
Θα πάω με ήσυχη συνείδηση στο Εφετείο λέει ο Β. Παπαγεωργόπουλος 
Παπαγεωργόπουλος: Παραπέμπεται και πάλι σε δίκη  
 
 
σχόλια (8)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Το λάθος κοστούμι | 06/03/2013 12:26
  Ο άνθρωπος προβάλλει ως επιχείρημα υπέρ της αθωότητάς του την επιλογή του κοστουμιού! Ατράνταχτο επιχείρημα..Οπως επίσης η άψογη κόμμωσή του, το ξύρισμα και το μόνιμο ύφος αυταρέσκειας που τον συνόδευε ακόμα και κατά την έξοδό του απ' το δικαστήριο.. Κι όμως πολλοί θα ζήλευαν το βίο του..Μια ζωή επιτυχίες, δόξα, πρωτιές και φυσικά χρήμα..Εστω κι αν έμελλε, εκεί μετά τα εξήντα να καταλήξουν φυλακή..
  κόσμε άδικε!
  απάντηση72
   
   
  Τον καταλαβαινω τον Παπαγεωργοπουλο, χωρις τους φιλους του στην φυλακη δεν περναν ευκολα οι μερες. | 06/03/2013 11:18
  Γιατι αθωωθηκαν οι αμμεσοι προισταμενοι του επιορκου υπαλληλου που πρωτοι τον ελεγχαν και επρεπε εδω και χρονια να ειχαν βρει τι εκανε οπως επισης και αυτοι των ελεγκτικων θεσμων που διαβεβαιωναν οτι ολα πηγαιναν καλα με τα οικονομικα του δημου;
  Petros A Lenas
  απάντηση111
   
   
   
  kseftila | 06/03/2013 00:28
  Πως γραφει στην ιστιοσελιδα του??? Πως εχει προσβαση σε υπολογιστη ΓΑΜΩΤΟ!!!??? Ειναι πραγματα αυτα? Ο καθε κλεφτης και προδοτης να λαμβανει ειδικη μεταχειριση στην φυλακη?! Να του σπασουν τα ποδαρια απο το ξυλο πρεπει! Κι αυτοι του δινουν υπολογιστη... Κρατος...............
  meleagros
  απάντηση133
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  γιατί δίνετε τόσο χώρο για τις δηλώσεις ενός ψιλο-κατάδικου; | 05/03/2013 20:01
  όταν εγώ φάω δέκα φορές ισόβια θα έχω δέκα φορές περισσότερο χώρο;
  AKIS
  απάντηση112
   
   
  προσφορα | 05/03/2013 19:49
  Μεχρι τωρα δεν μπορεσα να καταλαβω τι εννουν οι πολιτικοι οτνα λενε οτι ολη η ζωη τους ηταν προσφορα για την πατριδα,,,πρωτον,κανενας δεν τους καλεσε ,,δευτερο οτι κανουν το κανουν μονο για τον εαυτον τους ητε οικονομικο ωφελος ητε προσωπικη προβολη ητε απο μεγαλομανια...ας μας πει ο κυριος δημαρχος τι κερδισανε οι ελληνες απο την προσφορα που επικαλειται ,,,αυτος εοι τριαντα χρονια τρεφοταν απο τα λεφτα του ελληνικου λαου και μαλιστα πλουσιοπαροχα,,,απο τα μετταλια τι κερδισε ο ελληνας φουκαρας της θεσαλονικης εκτος απο παρκομετρα και κλεψιμο και δημοτικα τελη που τα κανανε νυχρερινα κεντρα και κουστουμια και καταθεσεις εξωτερικου,,ρε αφηστε μας , δεν θελουμε την προσφορα σας ..
  armodios
  απάντηση131
   
   
  anapaysh...proooooooosoxh | 05/03/2013 19:34
  περίμενε ρε παπαγεωργόπουλε ..έρχεται και το δεύτερο δικαστήριο και εκεί όλοι ξέρουμε τι γίνετε...δικηγόροι προς δικαστή ...ΑΝΑΠΑΥΣΗ..ΠΡΟ000ΣΟΧΗ ελλάδα χωρα διαμάντι πως σε κατάντησαν
  eksathliwmenos syntaksiouxos
  απάντηση41
   
   
  "Έμεινα άφωνος! Είναι δυνατόν; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;" | 05/03/2013 19:30
  Elegxos se olous tous Mixanikous Dimosion Ergon.Tha meinoun kai aftoi oloi afonoi(90%) Idietera stous proistamenous gia to pothen esxes. Den yparxei epivlepsi. O ergolavos kanonizei me tous Mixanikous stin tsepi (90%). Oi Mixanikoi ypografoun oti tous ferei o ergolavos. Kata ta ala ta Dimosia erga ypotithete oti symvaloun sti anaptixsi (PEP-ESPA)!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Paretithis Dimosios Ypalilos
  απάντηση90
   
-