Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για ανέργους, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, προσφέρει η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς.

Τα σεμινάρια στοχεύουν:

1) Στην αντιμετώπιση με την βοήθεια ειδικών, του συναισθήματος της εγκατάλειψης, της απελπισίας και άλλων ψυχολογικών προβλημάτων που νιώθει ο άνεργος καθώς και στην εκμάθηση τρόπων διαχείρισης του άγχους του.

2) Στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου κατά τη διάρκεια της ανεργίας, για την απόκτηση περαιτέρω προσόντων και γνώσεων

Ειδικοί στον τομέα των επιχειρήσεων προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους στους ανέργους μέλη των ομάδων, ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την αναζήτηση εργασίας, καθώς και στον εμπλουτισμό των πρακτικών αλλά και την αξιοποίηση όλων των δεξιοτήτων και προσόντων του ατόμου για την αναζήτηση εργασίας κάτω από δύσκολες κοινωνικές συνθήκες.

Για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων, προσφέρονται κατ’ αρχήν 7 έως 10 δίωρες συναντήσεις, δύο φορές τον μήνα στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς.

Υπεύθυνοι των προγραμμάτων είναι η Μίκα Χαρίτου – Φατούρου, ομότιμη καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ψυχοθεραπεύτρια και ο Θοδωρής Χαλιμούρδας, ψυχολόγος – θεραπευτής της συμπεριφοράς.

Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 13, Ιλίσσια, 3ος όροφος, Μετρό Μέγαρο Μουσικής

Τηλ.: 6938253256, καθημερινά 10:00 – 13:00 (Στέλλα Χαλιμούρδα)

Είσοδος Ελεύθερη σε κάθε άνεργο.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 18:00.