Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα ης Κυβέρνησης (Β΄ τεύχος, Αριθμ. Φύλλου 386/21.2.2013) η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη για την κινητικότητα των 1.891 υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα μετακινηθούν σε κάποια από τις 2.043 κενές θέσεις του Δημοσίου.

Εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, οι προς μετάταξη υπάλληλοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη Διεύθυνση Προσωπικού της υπηρεσίας στην οποία κατείχαν οργανική θέση δηλώνοντας τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν με τη σειρά προτίμησής τους.
Τα κριτήρια κατάταξης των υπαλλήλων αυτών αφορούν σπουδές, πιστοποιημένη επιμόρφωση, γνώση ξένων γλωσσών, χρόνος προϋπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση, ομοεδρικότητα (εάν ο φορέας προέλευσης εδρεύει στον ίδιο δήμο με τον φορέα υποδοχής) και το εάν ο φορέας προέλευσης υπάγεται/εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο με εκείνο του φορέα υποδοχής. Το κριτήριο «υπηρεσιακή αξιολόγηση» απαλείφεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΦΕΚ υπάρχει συνημμένος πίνακας με τους φορείς (ανά διοικητική μονάδα και έδρα) που υπέβαλαν αίτημα για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών τους και τον αριθμό των υπαλλήλων που θα διατεθεί σε κάθε φορέα μετά την αξιολόγηση του Τριμελούς Συμβουλίου.