Οι μνημονιακές υποχρεώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) απασχόλησαν τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την ηγεσία του υπουργείου κατά τη σύσκεψη που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους κκ. Ευ. Λιβιεράτο, Στ. Καλαφάτη και Ασ. Παπαγεωργίου βρέθηκαν οι επικείμενες αλλαγές στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και η επιτάχυνση στην έκδοση περιβαλλοντικών όρων, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την ενεργειακή πολιτική του υπουργείου ενώ αναπτύχθηκε και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) αλλά και της θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Αναφορά έγινε και στο θέμα των υδρογονανθράκων αν και οι έρευνες ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και η εκμετάλλευσή τους δεν φαίνεται να προχωρά σύντομα.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε επίσης να κλείσουν οι εκκρεμότητες με το Κτηματολόγιο και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του, να γίνεται καλύτερος συντονισμός με τα υπόλοιπα υπουργεία και να συντομεύσουν οι διαδικασίες όσον αφορά διάφορες εκκρεμότητες όπως είναι η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ στο παλιό Μινιόν.