Σε ένα εκτροφείο θηραμάτων στα Γρεβενά είχε βρει καταφύγιο εδώ και έναν μήνα μια οκτάχρονη αρκούδα. Αφού πέρασε την περίφραξη του εκτροφείου –μια δασωμένη έκταση 70 στρεμμάτων -, εγκαταστάθηκε εκεί προξενώντας μικρές ζημιές σε μελίσσια και καταναλώνοντας τις τροφές που προορίζονταν για τα ζαρκάδια.
Το Δασαρχείο Γρεβενών ζήτησε τη συνδρομή της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» προκειμένου το ζώο να απομακρυνθεί από την περιφραγμένη περιοχή. Ύστερα από παρακολούθηση της αρκούδας, την περασμένη Παρασκευή, οργανώθηκε επιχείρηση σύλληψης και απομάκρυνσής της. Η ομάδα της «Καλλιστώς» τοποθέτησε ειδικές παγίδες με σκοπό το ζώο να παγιδευτεί και στη συνέχεια να αναισθητοποιηθεί για να μεταφερθεί εκτός του εκτροφείου.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας η αρκούδα πιάστηκε σε μία από τις παγίδες και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχε μικρά τα οποία θα καθιστούσαν δυσκολότερη τη μετακίνησή της, της τοποθετήθηκε δορυφορικό ραδιοκολάρο, ώστε να μπορεί η ομάδα της «Καλλιστώς» να παρακολουθεί της μετακινήσεις της στο μέλλον.
Η θηλυκή αρκούδα επανεντάχθηκε σε δασώδη περιοχή, νότια της περιφέρειας Γρεβενών. Προκειμένου μάλιστα να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα επιστροφής του ζώου στην περιοχή του εκτροφείου, έγινε χρήση ειδικών αποτρεπτικών μέσων κατά τη φάση επανένταξης του ζώου στο φυσικό του περιβάλλον, ώστε η συμπεριφορά της αρκούδας να γίνει ακόμη πιο επιφυλακτική σε σχέση με την ανθρώπινη παρουσία.
Οι μέθοδοι οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν συμπεριλαμβάνονται στο ενιαίο πρωτόκολλο αντιμετώπισης περιπτώσεων αλληλεπιδράσεων ανθρώπου και αρκούδας, το οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο υπό τελική διαμόρφωση και έγκριση από τη Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).