Προβληματισμός υπάρχει στο επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων, καθώς ο κ. Γ. Καμίνης, με εκφρασμένη την πρόθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας, χάνει πολιτικούς συμμάχους. Ήδη, επισημοποιήθηκε η ρήξη στις σχέσεις του με τους Οικολόγους Πράσινους, η οποία καταγράφηκε με την αποχώρηση του κ. Φίλιππου Δραγούμη από την παράταξη Καμίνη.

Η δημοτική παράταξη των Οικολόγων Πράσινων, «Οικολογική Αθήνα», έπαψε τη συνεργασία που είχε ξεκινήσει με τον κ. Καμίνη, τον οποίο στήριξε για την εκλογή του ως δημάρχου Αθηναίων το 2010.
Βεβαίως, οι επιλογές των Οικολόγων Πράσινων έχουν πολιτικό έρεισμα στην αυτόνομη παρουσία τους και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για την αποχώρηση από το δημοτικό σχήμα, πέρα από τις διαφωνίες επί κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων, όπως άλλωστε εξήγησε η «Οικολογική Αθήνα» σε σκληρή κριτική που άσκησε προ δεκαπενθημέρου, στην πλειοψηφούσα παράταξη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα του Δήμου επί δυο χρόνια
Ωστόσο, η συνάντηση που είχε ο κ. Καμίνης την Τετάρτη (13.2.2012) με αντιπροσωπεία του κόμματος των Οικολόγων Πράσινωνκαι της δημοτικής παράταξης «Οικολογική Αθήνα», δεν περιορίζεται στην πολιτική αβρότητα των εκατέρωθεν εξηγήσεων. Η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας είναι κάτι που, έτσι κι αλλιώς, επιθυμεί ο κ. Καμίνης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι εξακολουθεί η παράταξή του και ο ίδιος να είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε σοβαρή, ρεαλιστική και τεκμηριωμένη πρόταση από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και όλων των πολιτών ή οργανώσεων που ευαισθητοποιούνται σε ζητήματα οικολογίας και περιβάλλοντος.
Μάλιστα, έδωσε έμφαση στα προβλήματα αρμοδιοτήτων και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν τον δήμο στην επίλυση προβλημάτων μεγάλης κλίμακας, ενώ παρουσίασε τις παρεμβάσεις και το σχεδιασμό του δήμου Αθηναίων, που εντάσσονται στις πολιτικές δεσμεύσεις για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη στην πρωτεύουσα. Δεν παρέλειψε πάντως τις αιχμές για την πολύμηνη απουσία στην εκπροσώπηση της «Οικολογικής Αθήνας» από την παράταξή του.