Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι συνεχίζουν να κλείνουν για μία ώρα κάθε ημέρα τους δρόμους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αυτή τη στιγμή τα μπλόκα των αγροτών και τα τρακτέρ που βρίσκονται στα σημεία αυτά είναι:

– Θεσσαλονίκη 228

– Λάρισα 728 εκ των οποίων 720 στη Νίκαια και 28 στο δρόμο Λάρισας – Κοζάνης

– Καρδίτσα 97

– Μαγνησία 122

– Δράμα 192

– Ροδόπη 50

– Καβάλα 90

– Αλεξανδρούπολη 34

– Ορεστιάδα 45

– Σέρρες 437

– Χαλκιδική 115

– Ημαθία 40

– Πέλλα 102

– Κιλκίς 102

– Πρέβεζα 20

– Φθιώτιδα 279. Στην Ανθήλη είναι συγκεντρωμένα περίπου 500 άτομα και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά

– Βοιωτία 134

– Εύβοια 50

– Αργολίδα 20

– Αχαϊα 95

– Ηλεία 136

– Ακαρνανία 11

Οι αγρότες από το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού αποφάσισαν σε γενική συνέλευση το μεσημέρι να αποσυρθούν. «Αν δεν ψεκάσουμε τώρα θα χάσουμε την παραγωγή της νέας χρονιάς» είπε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, ροδακινοπαραγωγός, Κώστας Λιολιόπουλος, προσθέτοντας: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών και συντασσόμαστε στα δίκαια αιτήματα του κλάδου».

Στο «κόκκινο» μπλόκο της Νίκαιας, στη Θεσσαλία, το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό για μία ώρα της εθνικής οδού.
Συμπλοκές στην Ανθήλη
Μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και αγροτών σημειώθηκαν στη 1.30 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ανθήλης, έξω από τη Λαμία.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα αγροτών από την Ανθήλη και άλλες περιοχές επιχείρησαν πεζοί να διακόψουν την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό αλλά εμποδίστηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης οι αγρότες πέταξαν προς τους αστυνομικούς πέτρες, ξύλα, πορτοκάλια και άλλα αντικείμενα και οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών.

Κατά τα επεισόδια, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τραυματίστηκαν ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης και ένας αγρότης, έγιναν 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Διευρυμένης Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη συμπεριφορά των ΜΑΤ απέναντι στους αγρότες. «Οι αγρότες θέλησαν να βγουν ειρηνικά στο οδόστρωμα και να διαμαρτυρηθούν όπως κάνουν μέρες τώρα. Αλλά προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Αν τους άφηναν για μισή ώρα να διαμαρτυρούν ειρηνικά, θα έφευγαν όπως έκαναν όλο αυτό το διάστημα. Πίστευαν ότι μπορούν 20 άνδρες των ΜΑΤ να σταματήσουν 500 αγρότες; Η ευθύνη είναι του διοικητή. Η Πανελλήνια Συντονιστική καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα βίας. Οι αγρότες από τα 22 μπλόκα της Συντονιστικής βρισκόμαστε στον δρόμο και συνεχίζουμε» λέει ο κ. Χρήστος Γκόντιας εκ μέρους της Πανελλήνιας Συντονιστικής. Το ερχόμενο Σάββατο στις 2.30 μ.μ. διοργανώνεται στον κόμβο Κερδυλλίων πανελλαδική συνέλευση με κλείσιμο της Εγνατίας οδού.

Μερικές δεκάδες αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας κατάφεραν το απόγευμα της Τετάρτης ύστερα από «κλεφτοπόλεμο» με την Αστυνομία να βρεθούν στην εθνική οδό. Δεν εμπόδισαν τη διέλευση των οχημάτων καθώς στο πλάι του δρόμου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.

Το μπλόκο στην περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.