Μειώνονται τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την επιλογή διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, αναστέλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 η ισχύς των κείμενων διατάξεων που προβλέπουν ότι οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχου αναγνωρισμένου τίτλου του εξωτερικού.

Επίσης αναστέλλονται οι διατάξεις που προβλέπουν ότι η θητεία των διοικητών και αναπληρωτών θα είναι τριετής και ότι θα υπογράφουν σύμβαση αποδοτικότητας, καθώς και πως πρέπει να συσταθεί ειδική Επιτροπή υπό την υπουργό, με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και καθηγητών, για την αξιολόγηση των υποψηφίων.

Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας συνεχίζει τη λειτουργία της, έχοντας την κύρια ευθύνη του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού του συστήματος προμηθειών.
Η Επιτροπή θα υλοποιήσει τους στόχους της αύξησης του αριθμού των κεντρικών ενιαίων διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων και φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία.