από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 

ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ζητούν έρευνα για την κακοποίηση των τεσσάρων της Κοζάνης

Η απάντηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης
ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ζητούν έρευνα για την κακοποίηση των τεσσάρων της Κοζάνης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Αμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών για τη διερεύνηση των εμφανών σημαδιών κακοποίησης που φαίνονται στις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ. ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων».

Το Σάββατο η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς και τα στοιχεία της ταυτότητά τους, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης. Στις φωτογραφίες, οι τέσσερις συλληφθέντες φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης, ενώ κάποιες από τις φωτογραφίες, ίσως τρεις, φαίνεται να έχουν υποστεί επεξεργασία.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Στις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ., είναι εμφανή τα σημάδια της άγριας κακοποίησης. Τόσο εμφανή μάλιστα, που δεν μπόρεσε να τα κρύψει η προφανής (άτεχνη γαρ…) αλλοίωση των φωτογραφιών. 

»Είναι πια εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και για τον πλέον ευνοϊκά διακείμενο στην ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να πιστέψει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας. Το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian για τους βασανισμούς των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, καθώς και η ακόμα πιο πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για περιστατικό κακοποίησης νεαρών από αστυνομικούς, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένο φαινόμενο.

»Δυστυχώς, θα πρέπει να επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων. Τα βασανιστήρια είναι ντροπή για μια δημοκρατική πολιτεία. Απαιτείται η άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών για τη διερεύνηση του περιστατικού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλιο για τις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν έκαναν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η σύλληψη και η φανερή κακοποίηση των συλληφθέντων στην Κοζάνη βάζει για άλλη μια φορά στα σπίτια των πολιτών μια εικόνα αποκρουστική και τρομακτική. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε την προαγωγή της βίας, απ' όποιον κι αν προέρχεται και με οποιοδήποτε τρόπο τη χρησιμοποιεί».

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει στοιχεία στη διάθεσή του για βασανισμούς συλληφθέντων και όχι για τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους - ενέργεια για την οποία μεταξύ άλλων βαρυτάτων αδικημάτων επίσης κατηγορούνται - όφειλε ήδη να τα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Οι οποίοι τρομοκράτες, σημειωτέον, έφεραν βαρύτατο οπλισμό και κρατούσαν όμηρο πολίτη.

Οι υπόλοιποι αφορισμοί, όπως και οι ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, με την επίκληση άσχετων με τις συγκεκριμένες συλλήψεις καταγγελιών, είναι εξωφρενικοί αλλά και επικίνδυνοι. Ισχυρισμοί και γενικεύσεις που υιοθετούνται την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία μάχεται την τρομοκρατία και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το επίπεδο ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανοδική πορεία του Τουρισμού.

Και προκαλεί πραγματικά τεράστια εντύπωση ότι το μόνο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει για τις συλλήψεις τρομοκρατών και ληστών στον Βελβενδό Κοζάνης, ύστερα από τριήμερη σιωπή, ήταν να καταγγείλει την Ελληνική Αστυνομία στο σύνολό της!

Ερευνα ζητά και η ΔΗΜΑΡ

Έρευνα και εξηγήσεις για τα παραμορφωμένα από τον ξυλοδαρμό πρόσωπα των συλληφθέντων στην Κοζάνη ζητά με ανακοίνωσή του ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης.

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής: «Η τρομοκρατία είναι εχθρός της κοινωνίας και η Δημοκρατία πρέπει να την αποκρούσει αποφασιστικά. Η Δημοκρατία, όμως, δεν εκδικείται. 

»Για τα παραμορφωμένα από τον ξυλοδαρμό πρόσωπα των συλληφθέντων στην Κοζάνη απαιτούνται έρευνα και εξηγήσεις».

Τη διερεύνηση των καταγγελιών ζητά και το ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες των οικογενειών των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων για τις συνθήκες κράτησής τους», σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.Και προσθέτει: «Η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης συλληφθέντων είναι φαινόμενο απαράδεκτο, με το οποίο ο λαός δεν πρέπει να εξοικειωθεί, όποια και αν είναι η βαρύτητα και η καταδίκη των διαπραχθέντων εγκλημάτων».

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΠ Δυτικής Μακεδονίας

«Ανακοινώνεται ότι την 01-02-2013 στη Βέροια, κατά τη διάρκεια σύλληψης τριών δραστών που έφεραν βαρύ οπλισμό (kalashnikov, υποπολυβόλο τύπου scorpion, πιστόλια και επαναληπτική καραμπίνα), που καταδιώκονταν για δύο ένοπλες ληστείες που είχαν διαπράξει το πρωί της 01-02-2013 στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς και για αρπαγή ενός ατόμου, επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε ο αποτελεσματικός αφοπλισμός αυτών και η ασφαλής απελευθέρωση του ομήρου, αφού χρησιμοποιήθηκαν τα απολύτως αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται για την αυτοπροστασία των αστυνομικών και για τη διαφύλαξη και προστασία των πολιτών, δεδομένου ότι η επιχείρηση σύλληψης εξελίχθηκε στο κεντρικότερο και πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης της Βέροιας και δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής. 

»Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης σύλληψης, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι οπλοφορούντες ληστές και να απελευθερωθεί ο όμηρος, ασκήθηκε από τους επιχειρούντες αστυνομικούς, η απολύτως αναγκαία επιτρεπτά δικονομική καταναγκαστική σωματική βία, κατά τη συμπλοκή, τον αφοπλισμό και την εξουδετέρωση της προβληθείσας αντίστασης».


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητέρα Μπουρζούκου: «Ανησυχώ για τη ζωή του παιδιού μου» 
Στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών δύο από τους συλληφθέντες για τις ληστείες στην Κοζάνη 
Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη 
Αντιτρομοκρατική: Ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του Αν. Μπουρζούκου στη γιάφκα της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι 
Ερευνα για τα περί κακοποίησης των συλληφθέντων στον Βελβεντό 
Ν. Ρωμανός: «Πολιτικά τα κίνητρά μου - Είμαι αιχμάλωτος πολέμου» 
Αντ. Ρουπακιώτης: «Ανατρίχιασα και απογοητεύτηκα από τις φωτογραφίες» 
«Η κυβέρνηση σε λογική ακραίου αυταρχισμού» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ 
Ψάχνουν δύο ακόμη κρησφύγετα των «Πυρήνων» αλλά και δύο ληστείες 
Απειλητικό μήνυμα μέσω Βαρκελώνης για τους 4 της Κοζάνης 
Νεοσύστατη Κίνηση με σύνθημα «Σταματήστε τα βασανιστήρια»  
 
 
σχόλια (150)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ψαχνω δικαιοσινι | 18/02/2015 20:52
  Είμαι Έλληνας 1950 γ. από πρώην ΕΣΣΔ (ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ-ΤΑΣΚΕΝΤΙ).Στην Ελλάδα από 1991. Στην 2006 η αστυνομία με ΕΝΤΕΛΟΣ ΑΠΑΝΘΡΟΠΙΝΟ και, ΑΝΤΙΣΥΤΑΓΜΑΤΗΚΟ (ουσιαστικά –παράνομο) τρόπο συλλαβε τον γιο μου. Και, να φαίνεται ότι όλα έκαναν νόμιμα έφτιαξαν ψευδή στοιχεία. Επίσης, παράνομα, σαν διαρρήκτες, μπήκαν στο σπίτι του, δεν βρήκαν τίποτα παράνομο και όμως δεν ανέφεραν σε καμία έκθεση αυτί πράξη και με πολλά άλλα αδίκημα τον προφυλάκισαν. Μετά από 11 μήνες προφυλάκιση βγήκε ανάπηρος (67%, τώρα 80%). Μόλις βγήκε έδινε συνέντευξη (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, Τρίτη 3 Ιουλίου 2007) που είπε την αλήθεια για φυλακή. Από τότε η Αστυνομία τον κυνηγά και όχι μόνο αυτόν άλλα και έμενα. Τριμελές έδινε 5 χρόνια φυλακή. Μετά απο8 χρόνια πενταμελές κατέβηκα μέχρι 4 χρόνια. ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΙΜΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ περιέχει λάθος και, μάλιστα, προς εις βάρος του γιου μου. Έκανα πολλά προσπάθεια και όμως μέχρι τώρα δεν κατάφερα τίποτα. Και δεν μπορώ να καταλαβαίνω πώς υπόθεση του Νίκου Ρωμανού έκανε τόσο θόρυβο στην όλη ΕΛΛΑΔΑ. Μήπως στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΨΟΓΑ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ, Ανεξάρτητα ότι λέει ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Είμαι έτοιμος να σας παραδώσω όλα τα χαρτιά πια έχω.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση00
   
   
  Κι εγώ ζητώ έρευνα, για τα λεφτά που γίνανε χαράτσια, για τις λάθος αποφάσεις, για τα πάρτι σας για τους αφισοκολλητές σας, για τις αγάμητες θυγατέρες, για τα λεφτά που σκορπίσατε στους δικούς σας | 10/04/2013 00:48
  Γιατί η ψυχολογική βια που μου κάνατε και μου κάνετε είναι βασανιστήρια! Ακούς ΓΟΜΑΡ - ΨΗΡΙΖΑ - ΠΑΚΟ ΣΟΚΟ - ΚΑ ΚΑ Ε! Γιατί βαρέθηκα τις ρομαντικές σας αηδίες και το μπλα μπλα μπλα! Αι σιχτίρ κηφηνάριο των 300!
  Εμένα γιατί συνεχώς με βασανίζεται;
  απάντηση00
   
   
   
  ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ; | 05/02/2013 03:04
  Ρε παιδιά δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα που τους έπιασε ο ''πόνος''.Αν στην φωτογραφία ήταν ο Κορκονέας με μαυρισμένα μάτια ή οι δολοφόνοι του Πακιστανού στα πετράλωνα ή ακροδεξιοί που λήστευαν τράπεζες με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες νομίζετε ότι θα έβγαινε κανείς ''ανθρωπιστής'' να μιλούσε για βασανισμούς και άδικη μεταχείριση και όλες αυτές τις αριστερίστικες σαχλαμάρες ή θα έλεγαν ''ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ'' και ο ''φασισμός δεν χωράει στην Ελληνική κοινωνία και τον αντιμετωπίζεις μόνο με φασισμό'' ΑΠΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΛΛΟ ΤΊΠΟΤΑ ΝΑ ΦΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΥΓ:Και τον Μπρειβικ σαν να τον είδα με μαυρισμένα μάτια κάπου στο ιντερνετ ''ΟΛΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΕΙΒΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ''' Ουπς!!!!έκανα λάθος αυτός είναι ακροδεξιός γιατί μόνο στον αντίστοιχο ακροαριστερό Μπρέιβικ οι αριστεριστές θα έκαναν ''πορεία αλληλεγγύης''
  SaMp
  απάντηση166
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  μόνο ντροπή | 05/02/2013 01:29
  μπορεί να αισθανθεί κανείς διαβάζοντας τα σχόλια σε αυτό εδώ το άρθρο. Η αριστερά για πολλούς από τους αναγνώστες του Βήματος αποτελεί φετίχ. Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, ούτε καν οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Και οι νόμοι δεν νομίζω να τους δίνουν το ελεύθερο να χειροδικούν σε άτομα τα οποία έχουν συλλάβει. Αυτό μπορεί να χαρακτηρισθεί ως βασανισμός. Θα οδηγηθούν στα δικαστήρια κι εκεί θα τους επιβληθεί η αρμόζουσα ποινή.
  Jalinos
  απάντηση512
   
   
  4% | 04/02/2013 23:10
  ετσι οπως συνεχιζει ο Τσιπρας στις επομενες εκλογες θα βρισκεται κατω απο το 4% που ειναι και το ΚΑΝΟΝΙΚΟ του ποσοστο στην ελληνικη κοινωνια... ο Ελληνικος λαος δεν ΑΝΤΕΧΕΙ αλλο την υποθαλψη της τρομοκρατιας, της βιλα Αμαλια, της διαλυσης των παντων, της ανυπακοης και του ψευτοαναρχισμου των βορειων προαστιων... ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ... ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ...
  ARKETA
  απάντηση173
   
   
  LOGIA | 04/02/2013 22:32
  Αν ήσαν ακροδεξιοί θα υπήρχε τόση ευαισθησία από τους " προοδευτικούς" ? Ν'αγιάσουν τα χέρια των αστυνομικών....Και λυπάμαι, που δεν συμμετείχα και εγώ στο πάρτυ, όποιο και αν ήταν, όπως και αν έγινε...
  Frixos
  απάντηση152
   
   
  idioths | 04/02/2013 21:08
  παντως χρηση αυγη δεν πρεπει να ψηφισαν στις εκλογες ετσι δεν ειναι????καποτε θα παρουμε χαμπαρι οτι την ζημια σε αυτον τον τοπο την εκαναν κατι τυποι με τις ταμπελες του αριστερου και του σοσιαλιστη,,,,20 χρονια σοσιαλισμος και αριστερες μπουρδες και οριστε που καταντησαμε...γεμισανε οι φυλακες αριστερους κουμουνιστες τρομοκρατες και ψεφτοσοσιαλιστες...παρεα ο σαββας ξηρος με τον τσοχατζο και τους αλλους σαχλαμαρο αριστερους γιαλαντζι...και μετα ο ντερτιλησ και κατι απολιθωματα χουντικων μας πειραξαν.....καλη νυχτα ελλαδα
  idioths
  απάντηση101
   
   
  τους δολοφόνους της Μαρφίν | 04/02/2013 19:02
  Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ! Καλή συνέχεια λεβέντες μου!
  Ασπασία
  απάντηση154
   
   
   
  Να ανοίξει η υπόθεση του Γρηγορόπουλου! | 04/02/2013 17:35
  Βρωμάει πολύ! Στημένη δολοφονία από τους δικούς του! Κι το βλαμμένο να αρχίσει να ξερνάει, γιατί υπάρχουνε και φυλακές στην Υεμένη, στην Αίγυπτο, εκεί τραγουδάς στο πιτς φυτίλι!
  Ο Χολαργός και πέριξ βγάζει πολλά λουλούδια
  απάντηση4010
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  τσακώστε όλους τους δολοφόνους | 04/02/2013 15:50
  Από την ΕΛΑΣ περιμένουμε να συλλάβει και τους δολοφόνους της Μαρφίν. Καμία κάλυψη ή ανοχή στους δολοφόνους, κι ας γκαρίζουν οι προοδευτικάριοι.
  Takis
  απάντηση557
   
   
  Ισοβείως | 04/02/2013 15:46
  Με το φίλο του το γρηγορόπουλο βρέθηκε τυχαία στα Εξάρχεια. Τώρα επεξέτεινε την επανάστασή του στη Βόρειο Ελλάδα. Ισόβεια, μέσα!
  Κώστας
  απάντηση5215
   
   
  η μόνη υπηρεσία που λειτουργεί | 04/02/2013 15:41
  Μπράβο στην αστυνομία!
  Πάβλος
  απάντηση5814
   
   
  Έρευνα για την κακοποίηση της χώρας τόσα χρόνια | 04/02/2013 15:17
  Κάποτε πρέπει αυτά τα κόμματα πρέπει ζητήσουν έρευνα για την κακοποίηση της χώρας τόσα χρόνια. Αλλά δεν θα το κάνουν. Πήραν κι αυτοί μέρος στο έγκλημα.
  2λάμδα
  απάντηση287
   
   
   
  ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΙ | 04/02/2013 14:42
  Ο Γ. Μοναστηριώτης μεταξύ των συλληφθέντων για ναρκωτικά 28 Μαρτίου 2009, 17:20 Ο γνωστός για τη δράση του αντιεξουσιαστής και αντιρρησίας συνείδησης, Γιώργος Μοναστηριώτης, είναι ένας από τους τρεις Έλληνες που φέρονται ως μεγαλέμποροι χασίς και συνελήφθησαν χθες βράδυ, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Νίκαιας. Ο Μοναστηριώτης είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Πεδίο δράσης των τριών συλληφθέντων στη Νίκαια ήταν ο Πειραιάς και το Κερατσίνι, όπου διοχέτευαν μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης, με τζίρο πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ εξετάζεται η σ
  χ.α
  απάντηση3710
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΧΑΣΙΣ | 04/02/2013 14:37
  7/7/2010..... Επτά άτομα που θεωρούνταν ύποπτοι για τους τρεις θανάτους στην τράπεζα Marfin συνελήφθησαν αλλά για 156 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Και οι επτά εντάσσονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο...... Τους παρακολουθούσαν και τους «άκουγαν» ως ύποπτους για την δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων στο υποκατάστημα της MARFIN , ωστόσο τους προέκυψε η μεταφορά 156 κιλών ακατέργαστης κάνναβης......... Και οι 7 συλληφθέντες, πέντε Έλληνες, ένας Γάλλος και μία Ρουμάνα, εντάσσονται από την αστυνομία στον αντιεξουσιαστικό χώρο με δύο από αυτούς να έχουν συλληφθεί για επεισόδια και καταστροφές, ενώ ένας ακόμη έχει δεκάδες προσαγωγές κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Αθήνα.
  χ.α
  απάντηση308
   
   
  ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ | 04/02/2013 14:33
  22/1/2013....... Κάθειρξη δέκα ετών και τεσσάρων μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 24χρονο αναρχικό, ο οποίος κατηγορείτο ότι διέπραξε ένοπλη ληστεία τον Ιούλιο του 2010 σε λογιστήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, απ” όπου απέσπασε 8.000 ευρώ........... Ο νεαρός φοιτητής, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, δικάστηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, ενώ η έφεσή του αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη..
  χ.α
  απάντηση277
   
   
  κροκοδίλεια δάκρυα | 04/02/2013 14:31
  Αυτοί οι ελάχιστοι που κανακεύουν το ληστές και τους εγκληματίες, σεβόμενοι τα προσωπικά τους δεδομένα... τα πουλάκια μου, δεν θα τους έχει τύχει ποτέ στο σπίτι παρόμοιο "επαναστατικό" μπουκάρισμα, με θύματα ηλικιωμένους γονείς και μικρά παιδιά.
  Χαρης
  απάντηση306
   
   
   
  ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΑΓΩΓΕΣ | 04/02/2013 14:31
  Γνωστά στελέχη του αναρχικού χώρου στη Θεσσαλονίκη οι δύο συνεργοί του Παλαιοκώστα Με την οργάνωση «Αναρχική Αρχειοθήκη» φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να σχετίζονται οι Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Ευάγγελος Χρυσοχοΐδης, που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης ως μέλη του σκληρού πυρήνα των απαγωγέων του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Γ. Μυλωνά. Περιγράφονται ως σημαίνοντα στελέχη του χώρου των αναρχικών στη Θεσσαλονίκη, με τόπο συναντήσεων εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Δελμούζου, αλλά και λυόμενα κτίσματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ο Γεωργιάδης είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρο τον Απρίλιο του 2004, ενώ πυρπολούσε αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας στη συμβο
  χ.α
  απάντηση2912
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  η παλαβή 'ελληνική' αριστερά | 04/02/2013 14:19
  Όταν είναι απ' τη μια οι ΒΠ γόνοι με τα καλάσνικοφ κι απ' την άλλη οι "μπάτσοι", γιοι εργατών,αγροτών, εγώ είμαι με τους "μπάτσους".
  Η-Θ
  απάντηση4513
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-