από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
 
 

Καταλήψεις και παραιτήσεις για την «Αθηνά» σε ΑΕΙ - ΑΤΕΙ

Οξύτατες αντιδράσεις από μικρή μερίδα πανεπιστημιακών
Καταλήψεις και παραιτήσεις για την «Αθηνά» σε ΑΕΙ - ΑΤΕΙ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Παραιτήσεις και έντονες αντιδράσεις, από μια μικρή όμως μερίδα της πανεπιστημιακής κοινότητας και των τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ακολούθησαν την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας.

Κατάληψη για τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Την έντονη αντίθεσή της για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων του Ιδρύματος εκφράζει με ανακοίνωσή της και η διοίκησή του.

«Στην ουσία απομακρύνονται από αυτό ολόκληρες σχολές, όπως η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνεται το μεγαλύτερο τμήμα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, το οποίο περιλαμβάνει τμήματα με ιστορική παράδοση, συνέχεια και σημαντικότατη συνεισφορά στον παραγωγικό ιστό της χώρας. Έτσι, θυσιάζονται στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένος εξοπλισμός, ένα ολόκληρο αγρόκτημα 1.000 στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, αλλά και τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα που παρέχει η στρατηγική θέση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τόσο πλησίον μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας, όσο και σε απόσταση αναπνοής από τις γεωργικά και κτηνοτροφικά παραγωγικές περιοχές των όμορων νομών της Ημαθίας και της Πέλλας» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παραιτήσεις λόγω «σοβαρών κοινωνικών αναταράξεων»

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τα τμήματα του οποίου απορροφώνται από άλλα Ιδρύματα, ανακοίνωσαν σήμερα την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχετική πρόταση του υπουργείου Παιδείας.

«Μετά από λεπτομερή μελέτη των προτάσεων που αφορούν το Ίδρυμά μας, διαπιστώνουμε ότι οι προτάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το σχέδιο που είχε αποδεχθεί η ΔΕ μετά τη διαβούλευσή μας με το υπουργείο Παιδείας στις 27.12.2012, από το οποίο ουδέποτε υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση μέχρι σήμερα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος.

«Το ανωτέρω σχέδιο περιελάμβανε συγχωνεύσεις ομοειδών Τμημάτων του Ιδρύματός μας σε μια προοπτική συνεργασίας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το σχέδιο αυτό πληρούσε βασικά επιστημονικά κριτήρια βιωσιμότητας και διοικητικής ενίσχυσης των ακαδημαϊκών μονάδων, καθώς τα οκτώ Τμήματά μας συνενώνονταν σε τέσσερα με ανάλογες κατευθύνσεις των παλαιών Τμημάτων και ταυτόχρονα δεν προκαλούσε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις. Το σημερινό σχέδιο προτάσεων φαίνεται να μην υπακούει σε επιστημονικά κριτήρια και ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλες αναστατώσεις στους φοιτητές και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς καταργεί το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων το οποίο βρισκόταν σε αναπτυξιακή πορεία και έτσι αποστερεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τον δεύτερο πόλο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Πολιτισμού με διασπορά σε όλα τα μεγάλα νησιά του Ιονίου».

«Απρόσμενη και απαράδεκτη αναδιάταξη» στη Φιλοσοφική

Παράλληλα «έκπληξη και έντονη δυσφορία» εκφράζει με ανακοίνωσή του και το ΔΣ του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη συνένωση των τμημάτων των ξένων Φιλολογιών του αλλά και τη συνένωση των Τμημάτων Σλαβικών Σπουδών - Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών σπουδών.

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου κάνουν λόγο για «απρόσμενη και απαράδεκτη αναδιάταξη των ακαδημαϊκών Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής έγινε με πρωτοφανή προχειρότητα και βιασύνη, χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και χωρίς να ληφθούν υπόψη ούτε οι αποφάσεις των οικείων Τμημάτων, των συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου, ούτε επιστημονικά και γενικότερα ακαδημαϊκά κριτήρια, αλλά ούτε και οι ανάγκες της εκπαίδευσης και της κοινωνίας».

«Η ξενόγλωσση εκπαίδευση στη χώρα μας κινδυνεύει να γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω, όταν η παροχή της είχε περιορισμένο και μη επιστημονικό-ερευνητικό χαρακτήρα και την αποκλειστική ευθύνη της είχαν τα Ινστιτούτα των ξένων χωρών. Επισημαίνεται επίσης ότι η υποβάθμιση των σπουδών αυτών θα ασκήσει δυσμενή επίδραση στις σπουδές που προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό στις αντίστοιχες χώρες» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.


Το πρόγραμμα "Αθηνά" αποτελεί προσαρμογή στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, αναφέρει το ΚΚΕ


«Το υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης, με το σχέδιο "Αθηνά" προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την ανώτατη εκπαίδευση στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση του νόμου-πλαίσιο» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ, εξειδικεύοντας στη συνέχεια ότι: 

- Το σχέδιο "Αθηνά" είναι η αφορμή για να περάσουν πιο εύκολα τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών, να πεταχτεί εκτός πτυχίου η όποια επαγγελματική ειδίκευση, την οποία θα αγοράζουν στη συνέχεια οι σπουδαστές, με πιστοποιητικά, που θα πληρώνουν στα ίδια τα Τμήματα.

- Υλοποιούνται οι κατευθύνσεις της ΕΕ στην Ανώτατη Εκπαίδευση, για επιστημονικά αντικείμενα «κομμένα και ραμμένα» στις στοχεύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και για αποφοίτους που θα είναι φτηνοί εργαζόμενοι.  
«Οι μεγάλες κουβέντες της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων περί "αριστείας" είναι στην πραγματικότητα η επιβράβευση αυτής της επιχειρηματικής δράσης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων» επισημαίνει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται ούτε για ακαδημαϊκό συμμάζεμα, ούτε μόνο για δημοσιονομική προσαρμογή».  
«Ο όποιος εξορθολογισμός δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κόστος θα το πληρώσει για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της» προσθέτει η ανακοίνωση. 

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «δεν αντιμετωπίζει τους φοιτητές και σπουδαστές σαν πελάτες» γι' αυτό «δεν είχε συναινέσει, όταν γινόταν η κατάτμηση ιδρυμάτων και επιστημονικών αντικειμένων και η διασπορά τους σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη των ίδιων κομμάτων, που σήμερα προσπαθούν δήθεν να συμμαζέψουν την κατάσταση» και
τονίζει πως «δεν συναινεί ούτε και σήμερα, που οι λαϊκές οικογένειες καλούνται να πληρώσουν και πάλι τους σχεδιασμούς για το "Πανεπιστήμιο Α.Ε."». 

Το ΚΚΕ, τέλος, καλεί τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, «να δώσουν μάχη για να μην πεταχτεί κανείς σπουδαστής εκτός σπουδών, να τελειώσουν όλοι απρόσκοπτα τις σπουδές τους» καθώς και «να παλέψουν για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και δάσκαλος, για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες της δωρεάν φοίτησης και της ακαδημαϊκής λειτουργίας».
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο «Αθηνά» - Ενα Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο και ένα Ομοσπονδιακό Τεχνολογικό Ιδρυμα 
Επιφυλακτικοί πρυτάνεις και κόμματα για το σχέδιο «Αθηνά» 
Την Πέμπτη ανακοινώνεται το σχέδιο «Αθηνά» 
Στις 16 Φεβρουαρίου έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων για την «Αθηνά» 
Η ΔΗΜΑΡ καλεί... την «Αθηνά» στη Βουλή 
Σπουδαστές και κάτοικοι κατά της «Αθηνάς» σε Αγιο Νικόλαο - Θεσσαλονίκη 
Ποιες είναι οι πρώτες αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά»  
Συνάντηση Βενιζέλου με πρυτάνεις για την «Αθηνά» 
Μίκης: «Αθηνά: Μεθοδευμένο βήμα με στόχο την υποβίβαση της Παιδείας» 
 
 
σχόλια (62)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Μεταφορα του τμηματος ΤΠΤ του ΤΕΙ Λαρισας στο ΤΕΙ Λαμιας | 03/02/2013 02:22
  Διαβαστε στο www.cs.teilar.gr το ψηφισμα της ΓΣ του τμηματος Τεχνολογιας Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων του ΤΕΙ Λαρισας. Απλα ζηταμε την εφαρμογη των αρχων του σχεδιου Αθηνα χωρις πολιτικες σκοπιμοτητες. Τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.
  Μελος ΕΠ ΤΕΙ Λαρισας
  απάντηση11
   
   
  Μικρές Αλήθειες για όποιον ενδιαφέρεται | 03/02/2013 01:23
  Μάλλον κάποιοι διαβάζουν επιφανειακά ότι τους πασάρεται. Είδε κανείς πόσες σχολές πληροφορικής μένουν στη Θεσσαλονίκη; 1 (ΑΠΘ)!!! Στην Αθήνα; 7!!! Η Εφαρμοσμένη Πληροφορική είναι 60% Πληροφορική και 40% Οικονομικά.Οι απόφοιτοι της έχουν αρκετά επιτυχημένη καριέρα σε εσωτερικό και εξωτερικό. Επίσης κάθε Business Campus στο εξωτερικό έχει μια σχολή πληροφορικής (και όχι Technology Management). Και όποιος ακόμα δεν καταλαβαίνει ότι οι 2 σχολές δεν έχουν στην πραγματικότητα σχέση απλά αρκείται σε φήμες και δε έχει ψάξει να μάθει την αλήθεια. Η ισοπέδωση τους σε μια είναι απαράδεκτη και στερείτε στοιχειώδους λογικής(ανεξάρτητα απ' το ποιος απορροφά ποιον).
  2οετής φοιτητής ΕΠ
  απάντηση61
   
   
  ΠΟΛΥ "ΔΕΙΛΟ" ΣΧΕΔΙΟ... | 02/02/2013 23:55
  Ο ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ "ΛΑΙΤ". ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΣΗΤΕΙΑ Κ.ΛΠ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΥΠΑΡΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΕΙΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ" ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ...
  Tatiana
  απάντηση52
   
   
  Προς τους Φοιτητές Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων ΤΕΙ-ΙΝ | 02/02/2013 22:02
  Παιδιά με όλη μου την καρδιά καλή τύχη! Σε κάθε περίπτωση όμως μην απογοητευθείται. Το τι τελικά είναι καλό για τις σπουδές σας θα το δείξει το Μέλλον. Μην ξεχνάτε ότι Βασικές Γενικές Σπουδές κάνετε αυτά τα 4 πρώτα χρόνια. Η εξειδίκευση που προσδοκάτε μπορεί να έρθει κι αργότερα με ένα καλό Μεταπτυχιακό στις Δημόσιες Σχέσεις. Οι Δημόσιες Σχέσεις για να "θεραπευτούν" ικανοποιητικά απαιτούν πάνω απόλα εμπειρίες που δύσκολα έχει κάποιος στα 18 του.
  Έλλην Φορολογούμενος
  απάντηση41
   
   
  Τμήμα μηχανικών οικονομίας και διοίκησης | 02/02/2013 21:36
  Για το Σχέδιο Αθηνά Πως είναι δυνατόν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που είναι 5ΕΤΟΥΣ φοίτησης-πολυτεχνικό τμήμα (ΦΕΚ 72 Α' /10-03-2000) να απορροφάται από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που είναι 4ΕΤΟΥΣ φοίτησης και ΑΛΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ;;;;; Σημείωση: Στο τμήμα μηχανικών εισάγονται με Πανελλαδικές εξετάσεις από το τέταρτο(4) επιστημονικό πεδίο που περιλαμβάνει μόνο τις σχολές που είναι 5ετούς φοιτήσεως (πολυτεχνικά τμήματα) ενώ στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων εισάγονται από το πέμπτο(5) επιστημονικό πεδίο που περιλαμβάνει οικονομικές σχολές."
  Ανώνυμος / η
  απάντηση63
   
   
  Τμήμα Δημοσιων σχέσεων και Επικοινωνίας ΤΕΙ Ιονίων Νήσων | 02/02/2013 21:11
  TΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Καλησπέρα, σπουδάζω στη σχολή ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στο τμήμα Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία. Το αντικείμενο της σχολής μου καταργείται και η σχολή μου συγχωνεύεται με μία άλλη έχοντας διαφορετικό αντικείμενο. Αυτή τη στιγμή ζητάμε την όποια βοήθεια, ώστε να κρατήσουμε το τμήμα μας ανοιχτό. Είναι ένα τμήμα ενεργό με παιδιά που πραγματικά έχουν όραμα και ιδέες. Ευελπιστούμε η προσπάθεια μας να παρακινήσει κι άλλες σχολές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με'μας. Η εκπαίδευση είναι το μέγιστον αγαθό, πόσο μάλλον στις μέρες μας. Ακόμα και η μικρή αναφορά του θέματος θα ήταν πολύ σημαντική στον αγώνα μας. Με εκτίμηση οι φοιτητές της σχολής Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Σας παρακαλώ αν μπορειτε κοινοποίηστε το.. Είναι άδικο να καταστρέφουν τα όνειρα μας.. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.. Χρειαζόμαστε τη στηριξή σας σε ότι μπορείτε να μας προσφέρετε.. Η σχολη μου Δημοσιες Σχέσεις κ Επικοινωνία αλλάζει αντικείμενο το οποίο δεν εχει καμία συναφεια με το τωρινό μας αντικειμενο.. Είμαστε μια σχολη ενεργή με πολλούς φοιτητές, η οποία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε Πανεπιστήμιο κ όχι να χαθεί.. Σας παρακαλω μην το αγνοήσετε.. Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1213
   
   
   
  Κράτα ΓΕΡΑ!!! | 02/02/2013 20:58
  κ. Υπουργέ μην υποχωρείς.... Οι αντιδράσεις, για μία ακόμη φορά, είναι των βολεμένων. Σωστές οι απορροφήσεις και η δημιουργία ισχυρών Τμημάτων στα ΤΕΙ με βασικά-γενικά γνωστικά αντικείμενα και ενισχυμένα πλέον ακαδημαικά χαρακτηριστικά. Απλά, τα ίδια θα έπρεπε να κάνεις και στα Πανεπιστήμια. Μήπως στο ΑΘΗΝΑ ΙΙ?
  Έλλην Φορολογούμενος
  απάντηση2714
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Μήπως τελικά ΔΕΝ είναι λάθος οι Απορροφήσεις? | 02/02/2013 20:33
  Ως προς τις απορροφήσεις πιστεύω ότι έχει γίνει μία παρανόηση. Η επιλογή του Τμήματος που απορροφά ένα άλλο έγινε με βάση το τελικό γνωστικό αντικείμενο και τα επαγγελματικά δικαιώματα και όχι βάσει της όποιας αναγνωρισιμότητάς ή επιστημονικής αξίας του. Έτσι, πιστεύω ότι ορθώς το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ απορροφάται από το Τμήμα της Νάουσας και καταλήγει τελικά στη Θεσσαλονίκη βεβαίως, αλλά με το γνωστικό αντικείμενο και τα επαγγελματικά δικαιώματα του Τμήματος της Νάουσας. Πιστεύω ακράδαντα ότι το νέο Τμήμα έχει πολύ περισσότερες προοπτικές αποσχόλησης απότι ένα "πιό καθαρό" Τμήμα Πληροφορικής. Η ανεργία στους "καθαρούς" νέους Πληροφορικούς σήμερα πλησιάζει το 90%!
  Νέος Πληροφορικάριος
  απάντηση187
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Εφαρμοσμένη Πληροφορική|| Διοικηση Τεχνολογίς | 02/02/2013 16:55
  Επειδή διάβασα πολλά απ' τα σχόλια και είμαι φοιτητής της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Δε με νοιάζει η βάση εισαγωγής της σχολής της Νάουσας. Αλλά για να καταλάβετε το πρόβλημα μας, το ένα είναι τμήμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και το άλλο ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Άλλο τελείως πτυχίο! Βγαίνουμε με άλλα δικαιώματα στην αγορά εργασίας. Προσωπικά μάλιστα μπήκα από επιλογή στη σχολή αυτή έναντι του ΑΠΘ (τα μόρια μου επαρκούσαν και για τις 2), γιατί θα σπούδαζα πληροφορική, με οικονομικά μεν, αλλά πληροφορική. Αυτός είναι ο τομέας που με ενδιαφέρει, αυτό θέλω να κάνω στο μέλλον μου. Παρακαλώ δείτε το πρόβλημα μας λογικά και ψύχραιμα. Η απαίτηση μας μόνο παράλογη δεν είναι!
  2οετής φοιτητής ΕΠ
  απάντηση115
   
   
   
  ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ- Τ.Ε.Ι ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ | 02/02/2013 16:37
  Καλησπέρα, σπουδάζω στη σχολή ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στο τμήμα Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία. Το αντικείμενο της σχολής μου καταργείται και η σχολή μου συγχωνεύεται με μία άλλη έχοντας διαφορετικό αντικείμενο. Αυτή τη στιγμή ζητάμε την όποια βοήθεια, ώστε να κρατήσουμε το τμήμα μας ανοιχτό. Είναι ένα τμήμα ενεργό με παιδιά που πραγματικά έχουν όραμα και ιδέες. Ευελπιστούμε η προσπάθεια μας να παρακινήσει κι άλλες σχολές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με μας. Η εκπαίδευση είναι το μέγιστον αγαθό, πόσο μάλλον στις μέρες μας. Ακόμα και η μικρή αναφορά του θέματος θα ήταν πολύ σημαντική στον αγώνα μας. Με εκτίμηση οι φοιτητές της σχολής Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1011
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τμήμα Πληροφορικής του Πα.Μακ. | 02/02/2013 14:37
  Τα παιδιά που εισήχθηκαν στο Τμήμα Πληροφορικής του Πα.Μακ. με υψηλές βαθμολογίες,στην συντριπτική τους πλειοψηφία το είχαν σαν πρώτη επιλογή γιατί τους ενδιέφερε πρωτίστως η πληροφορική, εφαρμοσμένη όμως στον οικονομικό τομέα.Το τμήμα διοίκησης τεχνολογίας της Νάουσας, το οποίο τους απορροφά, δίνει πτυχίο οικονομικού.Άρα αυτά τα παιδιά δεν έχουν λόγο να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο τμήμα που θα δημιουργηθεί.Πολλά από αυτά, 2ετείς και 3ετείς σκέφτονται να χάσουν 2,3 χρόνια σπουδών και με το δικαίωμα του 10% να μεταγγραφούν στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Φανταστείτε τι οικονομικό χτύπημα θα δεχθούν οι γονείς τους. Η αντίδραση φοιτητών και γονέων σε αυτή την αλλαγή είναι δικαιολογημένη.
  ΙΔΜ
  απάντηση147
   
   
  προς τους συντρόφους του ΚΚΕ που ασκούν κριτική | 02/02/2013 14:32
  Επί καθεστώτος ήταν καλύτερα. Για παράδειγμα στην Αν. Γερμανία αποφάσιζε το κράτος τι θα σπουδάσεις. Απλά πράγματα, και ξεκάθαρα.
  BS
  απάντηση2611
   
   
  Ποιός αντιλαμβάνεται τη σκοπιμότητα του σχεδίου Αθηνά; | 02/02/2013 13:58
  Η απάντηση είναι μία: η σκοπιμότητα δεν είναι διάφανη. Οι στόχοι που περιέγραψε ο Υπουργός στην εισαγωγή του δεν έχουν καμία σχέση με το χάρτη που παρουσίασε στη συνέχεια. Γιατί δεν αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους του σχεδίου ΑΘΗΝΑ; Σίγουρα οι στόχοι δεν έχουν καμία σχέση με αριστεία και εθνική στρατηγική. Το χειρότερο από όλα είναι ότι το σχέδιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί αλλά μπορεί μόνο να οδηγήσει σε ένα νέο χάος στο χώρο της παιδείας. Μήπως αυτός ήταν ο στόχος τελικά; Επιβεβαιώνεται ότι αυτοί που έκαναν τα λάθη δεν επιθυμούν να τα διορθώσουν, όσο και αν προσποιούνται ότι προσπαθούν... Περιμένουμε την παραίτηση του Υπουργού ή τουλάχιστον την παρέμβαση του Πρωθυπουργού...
  παιδευόμενος
  απάντηση717
   
   
  Καλό για αρχή | 02/02/2013 11:50
  Δόθηκε προς συζήτηση ένα σχέδιο. Ας προσπαθήσουν με σοβαρά επιστημονικά κροτήρια για πρώτη φορά στη ζωή τους οι πανεπιστημιακοί και οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ να προτείνουν διορθώσεις. Προσωπικά εκτιμώ πως πρέπει να υπάρξουν. Γεωπονικά, κτηνιατρικά, ζωικής και φυτικής παραγωγής, ιχθυοκαλλιέργειες, τουριστικά είναι καλό να βρίσκονται γεωγραφικά σε περιοχές όπου υπάρχει η αντίστοιχη παραγωγή ή ανάπτυξη. Απλό είναι. Αυτο με την Πληροφορικη του ΠΑΜΑΚ στο ΤΕΙ είναι άστοχο και για γέλια. Οι φοιτητές του με τις επιδόσεις τους στις πανελλήνιες μπορούσαν να είναι σε άλλό πανεπιστημιακό τμήμα πληροφορικής.
  Χαρά
  απάντηση222
   
   
  Δεν Πειραζει | 02/02/2013 11:06
  Χωρις να ειμαι πληρως ενημερωμενος θα ελεγα οτι υπαρχει η διαχυτη γνωμη οτι τα πανεπιστιμια ετσι οπως ειναι πλεον δεν αποτελουν ειδηση, δηλαδη ειναι πλεον μια ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, εαν δε αλλαξει η νοοτροπια των πανεπιστιμιακων και πολυ περισσοτερο των φοιτητων τοτε πλεον ας τους αφησουμε να τα καταστρεψουν ολα, , δηλαδη τι καταφερνουν με τις συνεχεις καταλυψεις, καταστροφες των χωρων ... νομιζουν οτι ετσι βοηθουν τον χωρο.... ελπιζω καποτε να ερθουν αλλοι φοιτητες, αλλο πολιτικο υφος και αλλοι πανεπιστιμιακοι για να επαναφερουν τον χωρο στο σωστο δρομο.
  ΔΕν Πειραζει
  απάντηση201
   
   
   
  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΕΙ - ΜΕΙΩΣΗ ΑΕΙ | 02/02/2013 09:10
  Οι καθηγητές με καλή αξιολόγηση να έχουν σημαντικές αυξήσεις μισθών και οι άλλοι σημαντικές μειώσεις ή και απόλυση. Αν θέλουμε να αποτρέψουμε τη φυγή φοιτητών στο εξωτερικό τα καλά (πλέον) ΑΕΙ να δέχονται και άλλους φοιτητές οι οποίοι να πληρώνουν δίδακτρα (λίγο μικρότερα από όσα χρήματα θα ξόδευαν σε χώρα του εξωτερικού). Τα δίδακτρα να μειώνονται όσο καλύτερη σειρά επιτυχίας έχει κάποιος στις Πανελλήνιες και όσο καλύτερη βαθμολογία έχει ως φοιτητής. Με τα χρήματα των διδάκτρων θα πληρώνονται ικανοποιητικά οι καλοί καθηγητές και θα εξοπλίζονται τα ΑΕΙ ώστε να προσφέρουν σωστές γνώσεις. Πολλές σχολές πρέπει να καταργηθούν και η ειδίκευση να γίνεται σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
  Z
  απάντηση105
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ | 02/02/2013 09:01
  Πολλοί άλλοι ανέφεραν ήδη ότι χιλιάδες μέλη ΔΕΠ, διοικητικοί, εγκαταστάσεις συντηρούνται από το υστέρημα του λαού για ανύπαρκτες σπουδές. Τα ΤΕΙ δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Πρέπει άμεσα να καταργηθούν (πολλοί καθηγητές ΤΕΙ δεν κάνουν ούτε για θυρωροί, ενώ η πλειοψηφία των σπουδαστών δεν τελειώνουν ποτέ ή δεν δουλεύουν ποτέ). Ειδικά ΤΕΙ με ίδιο αντικείμενο με ΑΕΙ και ίδια επαγγελματικά δικαιώματα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και απαράδεκτο φαινόμενο. Τα ΑΕΙ πρέπει να περιοριστούν πολύ και οι φοιτητές τους να είναι περίπου το 30 % αυτών που σήμερα φοιτούν ώστε να ανέβει το επίπεδο. Οι καθηγητές θα πρέπει να αξιολογούνται από εξωτερικούς αξιολογητές με βάση διεθνή και αντικειμενικά κριτήρια.
  Z
  απάντηση1711
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  A re Elladastan... | 02/02/2013 01:46
  Siga ta panepistimia kai sxoleia pou exete. Tritokosmiko kratos me tritokosmiki ekpedeusi. Otan akoume gia kathigites pou pernoun "fakelakia", ti na pei kapoios????? Ti xeftilizmeno kratos. Ti xeftilizmenos laos. A re blakes......xreokopimeno kratos kai sunexizete me tis apergies, katalipseis k.t.l.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση108
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Κύριοι...ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ??? | 02/02/2013 00:38
  Το ΑΤΕΙΘ Θεσσαλονίκης διαλύεται, το τέταρτο μεγαλύτερο σε υποδομές και φοιτητές Ιδρυμα απαξιώνεται!!! Το τμήμα πληροφορικής (στο οποίο και σπουδάζω) συγχωνεύεται στις Σέρρες.Το τμήμα μου το οποίο εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες ζήτησης πρακτικής στο νομό Θεσσαλονίκης σβήνεται! Ναι χρειάζεται το σχέδιο αθηνά, αλλά όχι λάθος αλλαγές κύριοι... Φαίνεται πάλι ότι δούλεψαν κομματικά συμφέροντα απο πίσω δεν μπορείς να μου κλείνεις την σχολή μου που σύμφωνα με τα "κριτήρια συχγώνευσης" που λέγατε ότι θα εφαρμόσετε η σχολή είναι επαρκής: 20 μόνιμοι,πρόγραμμα μεταπτυχιακού,αναγνώριση από εξωτερικό, κεντρικό μέρος(θεσσαλονίκη),90% απορρόφηση μας) και να μου αφήνεις το πληροφ. Σπάρτης με 4 μόνιμους!
  Αφήστε μας να σπουδάσουμε...
  απάντηση1315
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-