Για άδικο διασυρμό του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, έκαναν λόγο οι δικηγόροι του πρώην διοικητή του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, μετά τη χθεσινή σύλληψή του από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων λόγω χρεών του νοσοκομείου προς το ΙΚΑ.
«Τα χρέη των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ δεν είναι προσωπικά του κ. Μαρτίνη, αλλά οφειλές του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» προς το ΙΚΑ» σημειώνουν στη δήλωσή τους οι κ. κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συμπληρώνοντας πως εάν ο ασφαλιστικός οργανισμός είχε εξοφλήσει τις οφειλές του ύψους 3 εκατ. ευρώ προς το «Ερρίκος Ντυνάν», εάν ομοίως ο ΕΟΠΥΥ είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ύψους 12 εκατ. και εάν το νοσοκομείο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ» είχε καταβάλει το ποσό των 20 και πλέον εκατ. που οφείλει επίσης στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», τότε αυτό δεν θα όφειλε ούτε ένα ευρώ στο ΙΚΑ.
Στην περίπτωση αυτή, όπως καταλήγουν, «δεν θα διασύρετο άδικα ο κ. Μαρτίνης, ο οποίος με προσωπικούς αγώνες κατόρθωσε να προσφέρει το νοσοκομείο υψηλές ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες, μακριά κι έξω από διαπλεκόμενα συμφέροντα».