Ξεκίνησαν μετά τις 14:00 τα δρομολόγια των συρμών του Μετρό, ενώ μετά τις 3 το μεσημέρι μπήκαν σε κυκλοφορία και οι συρμοί του ΗΣΑΠ και το Τραμ. Βέβαια μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση τα δρομολόγια θα γίνονται με ρυθμούς Σαββατοκύριακου.

Από το βράδυ της Πέμπτης που άρχισαν να επιδίδονται τα φύλλα πορείας στους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να βγουν στις ράγες το Μετρό, οι ΗΣΑΠ και το Τραμ, καθώς απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες για την διενέργεια των τυπικών ελέγχων συντήρησης και ασφαλείας στους συρμούς.

Καθώς οι συρμοί τελούν εν ακινησία εδώ και εννέα ημέρες, χρήζουν μίας σειράς τυπικών μεν, αλλά απαραίτητων δε για την ασφάλεια μετακίνησης των επιβατών, ελέγχων.

Παράλληλα, αν και τα φύλλα πορείας έχουν επιδοθεί σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ, εν τούτοις αναζητούνται πολλοί ακόμη, οι οποίοι έχουν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας.

Πάντως η προσέλευση του κόσμου στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων είναι διαρκής, ενώ υπογραμμίζουν ότι είναι ευτυχές το γεγονός ότι η αστυνομική επέμβαση έγινε χωρίς βία. «Αυτά, πάντως είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις για το Μετρό» σχολιάζουν.

Δήλωση Κωστή Χατζηδάκη

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης σε δήλωση του. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα να εκτροχιασθεί και δεν έχει παρά να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς εξαιρέσεις. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του στο βαθμό που οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα μέσα σταθερής τροχιάς ενώ καταλήγοντας ανέφερε ότι ο δρόμος είναι δύσκολο αλλά αν μείνουμε σε αυτή την κατηγορία μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δήλωση Βενιζέλου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του μετρό. Ο τερματισμός της ταλαιπωρίας των πολιτών επιτρέπει να λειτουργήσει ο διάλογος και, χωρίς να θιγούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και το ενιαίο μισθολόγιο, να γίνουν οι πολύ συγκεκριμένες διορθώσεις που έχει εξαρχής προτείνει με τροπολογία του το ΠΑΣΟΚ.