Με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά συνεχίζονται την Παρασκευή 25/1 οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με 24ωρες απεργίες.

Εν τω μεταξύ κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί σε όλους τους δρόμους της Αθήνας. Μεσογείων, Φιλολάου, Αλεξάνδρας, Κηφισίας, Πατησίων παντού επικρατεί το αδιαχώρητο με τα αυτοκίνητα να είναι ακινητοποιημένα στους δρόμους όπως συμβαίνει αυτήν την ώρα σε όλο το μήκος της λεωφόρου Συγγρού. Σημειώνεται ότι λόγω των απεργιών δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια οι συρμοί του μετρό και του τραμ, ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Έτσι οι πολίτες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σημαντικά εμπόδια.

Εξάλλου κανένα τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου (Αεροδρόμιο – Κιάτο και Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια) ή λεωφορείο Κιάτου – Πάτρας δεν θα κινηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην 24ωρη παναττική απεργία στις μεταφορές, που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια του δικτύου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
«Τις προσεχείς ημέρες τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο θα προχωρήσουν, όπως έχουν ήδη εξαγγείλει με ανακοινώσεις τους, σε απεργιακές κινητοποιήσεις» επισημαίνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία υπογραμμίζει ότι θα ενημερώσει το επιβατικό κοινό για τροποποιήσεις και καταργήσεις δρομολογίων τις ερχόμενες ημέρες.
Επιχείρηση των ΜΑΤ στα Σεπόλια

Με επέμβαση των ΜΑΤ που έγινε λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα έληξε η κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αατυνομικοί αρχικά έσπασαν τις αλυσίδες που είχαν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι του Μετρό στην κεντρική πύλη και στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων απομακρύνοντας όσους βρίσκονταν στον χώρο.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δυο προσαγωγές.

Οι απεργοί στο Μετρό είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή , στις 1 μ.μ. την Παρασκευή αλλά τελικά λόγω των καιρικών συνθηκών η πορεία θα πραγματοποιηθεί προς τον σταθμό Μετρό του Αγ. Αντωνίου.