Η Ακαδημία Αθηνών υποδέχεται τον καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλη Τιβέριο σε δημόσια συνεδρία, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

Ο γνωστός αρχαιολόγος και επί σειρά ετών επιφυλλιδογράφος του «Βήματος» έχει εκλεγεί ως τακτικό μέλος στην έδρα Αρχαιολογίας (Κεραμικής) της Τάξης των Γραμμάτων και Καλών Τεχνών της Ακαδημίας από τον Νοέμβριο του 2011.
Με πλούσιο διδακτικό έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο κ. Τιβέριος έχει συμμετάσχει στις σημαντικές ανασκαφές της Βεργίνας και των Φιλίππων, στη Θεσσαλονίκη, στην Κύπρο, στην Παλαιόπολη της Άνδρου, στη Σίνδο και στο Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκης.
Επίσης έχει διοργανώσει σημαντικές εκθέσεις και συνέδρια για την κεραμική. Από το 2008 είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη». Έχει επιβλέψει αρχαιολογικές εκδόσεις και έχει μεταφράσεις ειδικών αρχαιολογικών βιβλίων όπως είναι «Τα Ερυθρόμορφα Αγγεία της Νότιας Ιταλίας και Σικελίας» από τον αείμνηστο Α. Ντ. Τρένταλ και οι αρχαιότητες της Αθήνας και της Αττικής από τον Τζ. Μ. Καμπ.
Σπουδαίο είναι και το συγγραφικό του έργο, το οποίο αγγίζει θεματικές σχετικές με τις ανασκαφικές έρευνες, την Ιστορία, την πλαστική, την επιγραφική και τη θρησκεία. Το σπουδαιότερο έργο του είναι το βιβλίο «Ο Λυδός και το έργο του. Συμβολή στην έρευνα της αττικής μελανόμορφης αγγειογραφίας», βιβλίο απαραίτητο για όσους ενδιαφέρονται για τα αττικά μελανόμορφα αγγεία. Επίσης είναι συγγραφέας λεξικών και έχει καταθέσει βιβλιοπαρουσιάσεις, κριτικές και εκλαϊκευμένα κείμενα με αντικείμενο την Κεραμεική και την Αρχαία Ελλάδα.
Ο κ. Τιβέριος υπήρξε μέλος της ολομέλειας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας.
Σήμερα είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του ΑΠΘ και του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Βερολίνου και της Academia Scientiarum et Artium Europaea (European Academy of Sciences and Arts).
Κατά τη διάρκεια της δημόσιας συνεδρίας θα μιλήσει ο ακαδημαϊκός κ. Αλέξανδρος Καμπίτογλου παρουσιάζοντας το έργο του και θα τον προσφωνήσει, ως νέο μέλος, ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Σπύρος Α. Ευαγγελάτος.
Στο τέλος της υποδοχής θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Τιβέριου με θέμα «Πλαστές αρχαιότητες και παραχάραξη της Ιστορίας. Η περίπτωση ενός εικονογραφημένου μολύβδινου ελάσματος»
.