Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή το πρωί της Κυριακής, οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα.

Ο 27χρονος Πακιστανός δολοφονήθηκε την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά του.

Οι δύο δράστες, Έλληνες ηλικίας 25 και 29 ετών, επιτέθηκαν στον 27χρονο και ο ένας τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια (πεταλούδες), ενώ στην οικία του 25χρονου βρέθηκαν προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Ο 29χρονος δράστης υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο τον έθεσε σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχτηκε και ΕΔΕ εναντίον του.

Κατά την έρευνα που έγινε στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μια μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μια σιδηρογραφία, μεταλλικά σφαιρίδια, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα και μια σφεντόνα.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ομόνοια, με σύνθημα «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» και με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων.

Καταδίκη από την Ύπατη Αρμοστεία

Την επίθεση κατά του μετανάστη καταδίκασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καταδικάζει έντονα τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι εναντίον του 27χρονου Πακιστανού – αιτούντος άσυλο, σύμφωνα με πληροφορίες – τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου στα Πετράλωνα. Η αστυνομία έχει προβεί στη σύλληψη δύο υπόπτων, βάσει αναφορών από αυτόπτες μάρτυρες» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Η επίθεση συνέβη σε μια περίοδο όπου γινόμαστε μάρτυρες βάναυσων επιθέσεων και εγκλημάτων μίσους εναντίον μεταναστών και προσφύγων, που λαμβάνουν χώρα καθημερινά. «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό η αντίδραση από την αστυνομία ήταν άμεση κι έτσι συνελήφθησαν οι φερόμενοι ως δράστες, έπειτα από περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων που διευκόλυναν τη σύλληψή τους», δήλωσε ο Λώρενς Γιόλες, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τη Νότια Ευρώπη.

»Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί για μια ακόμη φορά τις αρμόδιες αρχές να εξαντλήσουν κάθε μέσο για τη σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων όσων εμπλέκονται σε επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο και να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την τέλεση τέτοιων πράξεων στο μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση.